Με ψέματα, λαϊκισμός, συκοφαντίες και ανακρίβειες ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στον πολακισμό ακόμη και για την τραγωδία των Τεμπών. Αυτό αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να «ντύσει» και την απόφαση επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

«17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός (προς το παρόν) στη ρητορική, το ύφος, το περιεχόμενο και τα λόγια του κ. Τσίπρα ακόμη και για μια τέτοια τραγωδία. Με ψέματα και λαϊκισμό, με συκοφαντίες και ανακρίβειες» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «από εκείνους που πορεύονται αγκαλιά με το βαθύ κράτος του παλαιοσυνδικαλισμού και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αξιολόγησης, δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το “φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ”.».

«Απέναντι στην άχαρη αντιπαράθεση για ένα τραγικό γεγονός που αμετανόητα επιδιώκουν, εμείς επιμένουμε: καμία συγκάλυψη, ασφαλής επανεκκίνηση των τρένων, ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων», κατέληξε

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματία του κόμματος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό επαναφέροντας στο προσκήνιο τη λογική του πολακισμού και των ακραίων χαρακτηρισμών.

«Τέσσερα χρόνια τώρα ο κανόνας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι η απαξίωση του Δημοσίου, τα ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος.

Υπάρχει και κάτι πιο βαθύ, αυτή η κυβέρνηση κέρδισε την ψήφο του ελληνικού λαού πριν τέσσερα χρόνια με σύνθημα το επιτελικό κράτος και την αριστεία και αντί να εκσυγχρονίσει το κράτος το ξεχαρβάλωσε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «αντί να φέρει άριστους και τεχνοκράτες έφερε τους αρεστούς και επικίνδυνους» και πως «τη μόνη επιτελικότητα στο κράτους, τέσσερα χρόνια τώρα, τη βλέπουμε στις παρακολουθήσεις, στη χειραγώγηση της ενημέρωσης, στη χειραγώγηση της δικαιοσύνης».

«Οικογενειοκρατία, πελατειακές λογικές, ευνοιοκρατία, κομματικοί στρατοί και διαφθορά. Αυτό είναι το κράτος της δεξιάς εδώ και δεκαετίες», τόνισε σχολιάζοντας ότι «ένας γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός και ένας της οικογένειας Καραμανλή ως αρμόδιος υπουργός έμελλε να έχουν την ευθύνη όταν ένα τραγικό δυστύχημα έβγαλε στη επιφάνεια αυτό το παλιό και επικίνδυνο για τον πολίτη κράτος.

Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει πως «η διαχείριση της τραγωδίας από τη πλευρά της κυβέρνησης ήταν εξίσου τραγική», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία» και έδειξε πως θα εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο την τραγωδία των Τεμπών ευελπιστώντας ότι θα καρπωθεί έστω κάτι από την οργή των πολιτών την οποία και επιδιώκει να συντηρήσει.