Για θλιβερή προσπάθεια,  που τελικά κατέπεσε, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το Δημήτρη Παπαδημούλη  ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και τον απεγκλωβισμό της χρηματοδότησης για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Το γεγονός ότι το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υιοθετεί την πρόταση του ΕΛΚ και ουσιαστικά απορρίπτει την λεγόμενη τροπολογία Παπαδημούλη, με την οποία επιχειρήθηκε να καταστεί απαγορευτική η χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο με ευρωπαικά κονδύλια, αποτελεί ουσιαστικά ηχηρό ράπισμα κατά όσων τάχθηκαν με τη λογική των κομμάτων της ευρωαριστεράς και των πρασίνων και μεμονωμένων ευρωβουλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η θλιβερή προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ να δυσχεράνουν την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, μέσω του οποίου ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και κατά συνέπεια της ΕΕ, κατέπεσε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου».

Υπογραμμίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε υπέρ της δυνατότητας χρηματοδότησης από την ΕΕ της συνέχισης και επέκτασης του έργου» ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως «η Ευρώπη αναγνωρίζει τη σημασία του έργου και ευρύτερα των πολιτικών της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Όπως την αναγνωρίζει και η ελληνική κοινωνία που θυμάται και συγκρίνει».

Και κατέληξε  αναφέροντας πως «η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που σύνορα στη θάλασσα δεν υπήρχαν και στη στεριά ήταν αφύλαχτα, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Πάμε μπροστά και δεν γυρίζουμε στο επαχθές χθες».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της επέκτασης του φράχτη κάτι που δεν διέψευσε ο Αλέξης Τσίπρας που επιχείρησε με ευφυολογήματα του στυλ «εμείς βάζουμε φράχτη στην αδικία» να αμβλύνει τις εντυπώσεις.