Τη διαφοροποίηση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Εξ αρχής είπαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εργαλειοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα γίνουμε ίδιοι, ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του», είπε συγκεκριμένα. Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό, που υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα κατήγγειλαν την κυβέρνηση στον παρελθόν, όταν είχαν “σταυρώσει” την κ. Μενδώνη. Δεύτερον αν αποδειχτεί ότι οι καταγγελίες ευσταθούν τι σημαίνει; Θα πρέπει να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών, όπως έκαναν στελέχη του στο παρελθόν; δεν αισθάνονται ανάγκη να απολογηθούν; Τρίτον δύο μέτρα και σταθμά για απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια. Ορθά απέβαλλαν τον ευρωβουλευτή που είναι υπό έρευνα. Υπάρχει και άλλο στέλεχος, ο Νίκος Παππάς, που έχει καταδικαστεί με 13-0 και είναι ακόμη στην πρώτη γραμμή. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, εκεί προφανώς και δεν υπάρχουν διαφωνίες είμαστε όλοι με το θύμα».

Σε ερώτηση για πιθανή κυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι «εάν μπορούν, θα κάνουν κυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη που εξακολουθεί να θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες, τον κ. Ανδρουλάκη που εξακολουθεί να μιλά για άγνωστο Χ στην πρωθυπουργία και τον κ. Τσίπρα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «η παραδοχή από στελέχη ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν και για αυτό είναι καθοριστική η κάλπη της 21ης Μαίου». Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι εκτός από το κυβερνών κόμμα δεν υπάρχει άλλη πρόταση στο τραπέζι για τη διακυβέρνηση της χώρας. «Να μας πουν τι ακριβώς προτείνουν, οι υπόλοιποι που πιστεύουν στην απλή αναλογική» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η αύξηση μισθών κατά 25% έως το τέλος της επόμενης 4ετίας, ως προϊόν μεταξύ άλλων της διατήρησης των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και της αύξησης των επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα τηλεμαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι στην διακομματική επιτροπή θα επιδιώξουμε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κατ’ αρχήν.