Νέα εξέλιξη στο πλαίσιο της εύθραυστης εκεχειρίας στη Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ακόμη ενός ομήρου που κρατούνταν στην περιοχή από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε ο Ερυθρός Σταυρός, το φέρετρο με τη σορό ενός ομήρου παραδόθηκε στη μέριμνά του και μεταφέρεται για να παραδοθεί σε (Ισραηλινούς) στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εξέλιξη εντάσσεται στη συμφωνία εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου, μετά από πάνω από δύο χρόνια πολέμου στη Γάζα.

Με βάση τη συμφωνία, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς οφείλει να επιστρέψει ακόμη τις σορούς τριών ομήρων: δύο Ισραηλινών και ενός Ταϊλανδού, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι από τις 7 Οκτωβρίου 2023.