Η δημόσια παρουσία του Μένιου Φουρθιώτη, όπως και πολλών παροικούντων στα πάνελ της τηλεοπτικής Ιερουσαλήμ, είναι ένα ζήτημα που αφορά την αισθητική των τηλεθεατών και την ποιότητα των υπευθύνων που αρμοδίως φροντίζουν για την… ανταποδοτική ανακύκλωση αυτού του είδους των εκπομπών.

Προφανώς η περίπτωση του κυρίου αυτού δεν θα έπρεπε να απασχολεί ούτε κατά διάνοια το πολιτικό σύστημα, πολλώ δε μάλλον ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός κι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι μόνο ένα κόμμα σαν αυτό, μ’ αυτή την ηγεσία, θα μπορούσε να βγάλει ανακοίνωση στηρίζοντας επί της ουσίας την… πολιτική παρέμβαση ενός υπόδικου παρουσιαστή- επιχειρηματία του… κάλους. Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θέλει να υπερασπιστεί την «αλήθεια» ώστε να βρει… το δίκιο του ο κ. Φουρθιώτης.

Κάποιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είχαν πάρε- δώσε την περίοδο της «πρώτης φοράς αριστερά», αλλά το κόμμα του «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν θα μπορούσε φανερά να έχει επαφές και σχέσεις με τον εν λόγω κύριο. Άλλοι είναι οι λόγοι που το κάνει και εξηγούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένος λόγω της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η ηγεσία του αμφισβητείται εκ των έσω, ενώ αρχίζουν να έρχονται στην Κουμουνδούρου οι «λογαριασμοί» για τη σκευωρία της Novartis. Συνεπώς είναι λογικό οι «πνιγμένοι» να πιάνονται απ’ τα «μαλλιά» του Μένιου ελπίζοντας ότι ο αντιπερισπασμός θα λειτουργήσει ως… «Άρλεκιν» στο κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Κάποιοι εκτιμούν ότι πρόκειται για κατάντια, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και οι μεν και οι δε είναι βέβαιο ότι δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα, αλλά συλλογικότητα με ασυλλόγιστη ηγεσία. Το απέδειξαν στα χρόνια που κυβέρνησαν παρέα με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Το επιβεβαιώνουν σήμερα απ’ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητώντας συμμάχους και ερείσματα στο περιθώριο. Η εκδίκηση του Μάρξ με υπογραφή… Γκράουτσο.

Easy Writer