Οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μειωμένο θα είναι από σήμερα, 1 Ιούνη, το κόστος μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το απλό εισιτήριο μειώνεται από 1,40 σε 1,20 ευρώ, ενώ αντίστοιχα μειώσεις προβλέπονται και στις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Η αναπροσαρμογή στις τιμές των εισιτηρίων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές, θα ισχύσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου ενεργοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν, αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών.

Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

Δείτε εδώ τις νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΑ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr