Επανεμφανίζονται οι “κουκουλοφόροι” , οι αποκαλούμενοι και ως “γνωστοί – άγνωστοί” που ξαναχτυπούν επιχειρώντας να δημιουργήσουν συνθήκες ανάλογες με αυτές παλαιότερων ετών που η χώρα έχει αφήσει πίσω.

Με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες εμφανίζονται να επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες που παραπέμπουν στο 2008, το οποίο ήδη κάποιοι αναπολούν παρότι βρίσκονται εντός κομμάτων του συνταγματικού τόξου και κυρίως εντός Βουλής.

Στο Σύνταγμα περίπου 200 κουκουλοφόροι εμφανίσθηκαν στο τέλος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα, και άρχισαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών ενώ παράλληλα ξεκίνησαν βανδαλισμούς σε κτίρια, καταστήματα και οχήματα.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα έργου, που ήταν σταθμευμένο στα Προπύλαια, ενώ προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη πλατεία Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν πάλι σε χρήση χημικών καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες ατόμων.

Τέλος, οι άγνωστοι υποχώρησαν προς την οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην συμβολή της με την οδό Σωκράτους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί, ενώ παραμένουν περίπου 300 άτομα μπροστά από την Βουλή χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση.