Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει, σε πλείστες περιπτώσεις, ότι δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, ικανοποιώντας τους οπαδούς της political correctness. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν δεν λειτουργεί ακαριαία, απομακρύνοντας υπουργούς του που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τα λάθη στην πολιτική –όπως και στη ζωή– πληρώνονται σαν τις επιταγές: άμα τη εμφανίσει. Νόμος. 

Και όσοι υπουργοί δεν το έχουν καταλάβει ή αδυνατούν να το καταλάβουν σύντομα θα δουν την πόρτα της εξόδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος στο πρώτο Υπουργικό μετά τις διακοπές να στείλει όχι αυστηρά μηνύματα στους υπουργούς του αλλά τελεσίγραφα: όποιος δεν υλοποιεί το πρόγραμμα, το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ στην κρίση του λαού και επιβραβεύτηκε, τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση. Οι αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί θα διορθωθούν πάραυτα, υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι που γνωρίζουν τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. 

Επίσης, θα διαμηνυθεί στους πάντες το γεγονός ότι επειδή η αντιπολίτευση είναι ωσεί παρούσα, αυτό επ’ ουδενί σημαίνει ότι επιτρέπονται λάθη, παραλείψεις και αλαζονικές συμπεριφορές. 

Τα προβλήματα εξάλλου είναι πολλά και πολλά απ’ αυτά μοιάζουν ανυπέρβλητα. Η (εισαγόμενη) ακρίβεια δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών. Τα υπερκέρδη των σουπερμάρκετ εξοργίζουν τους πολίτες που, χωρίς καμία δόση υπερβολής, υφίστανται ανηλεή πόλεμο με τις τιμές που επιβάλλουν στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Το χειρότερο και μη ανεκτό είναι ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις τροφίμων δεν δείχνουν καμία διάθεση να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους.