Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παίζουν για τα παιδιά. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ κοινωνικής συνεισφοράς στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπνεύστρια της δράσης «Παίζουμε για τα παιδιά», Μαρίνα Γαλανοπόλου «διοργανώνονται δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε ιδρύματα και οργανισμούς προστασίας παιδιών και εφήβων. Αρχίζουμε τον Μάιο σε διάφορα μέρη της Αθήνας στηρίζοντας το Χριστουδούλειο Ίδρυμα».

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα φιλοξενεί κορίτσια έπειτα από εισαγγελικές παραγγελίες (κακοποίηση). «Εκεί βρίσκουν περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη κι ενίσχυση μέχρι και την αποφοίτησή τους από σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κυρίως σε αυτό το ίδρυμα δημιουργείται οικογενειακή ατμόσφαιρα και θαλπωρή. Λειτουργεί σαν οικογένεια παρά ως ίδρυμα. Η αφοσίωση των ανθρώπων, κυρίως εθελοντών του ιδρύματος είναι υποδειγματική».

Η Γαλανοπούλου τονίζει ότι οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες. «Αυτά που θελήσαμε να καλύψουμε σε μια βδομάδα δράσεων είναι οι τρέχουσες άμεσες ανάγκες, όπως κλιματιστικά, ηλεκτρικές συσκευές, (πχ τοστιέρες, πλυντήρια πιάτων κτλ). Όποιος επιθυμεί βέβαια μπορεί να βάλουν χρήματα στον λογαριασμό του Ιδρύματος, ωστόσο πρέπει να αναγράφει ως αιτιολογία “Παίζουμε για τα παιδιά”».

Όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γαλανοπούλου «επιστράτευσε» καλλιτέχνες γι’ αυτό το πρότζεκτ «επειδή οι καλλιτέχνες ήταν οι πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Κι ένας δεύτερος λόγος είναι ότι όσοι προσφέρουν θα έχουν την ευκαιρία να… αποζημιωθούν με ένα θέαμα είτε είναι συναυλία είτε θεατρική παράσταση».

Το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλει να περάσει η Γαλανοπούλου, μέσω της δράσης για τα παιδιά που βρίσκονται στα ιδρύματα, είναι ότι «υπάρχουν θησαυροί, φτάνει να δώσουμε τη δέουσα σημασία, να νιώσουν και τα ίδια ότι η κοινωνία τα φροντίζει, ότι τα αγκαλιάζει, πιστεύει σε αυτά. Διότι αν αισθανθούν αυτή τη θαλπωρή και την εμπιστοσύνη, στο μέλλον σίγουρα θα το ανταποδώσουν ως αυριανοί πολίτες».