Νέα απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά από τις 12:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (21/9) προς Δευτέρα (22/9) και θα διαρκέσει συνολικά 18 ώρες, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).
Μεταξύ των αιτημάτων των οδηγών ταξί βρίσκεται η αντίθεση στην «ανεξέλεγκτη είσοδο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο μεταφορικό έργο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι «πάνε να τελειώσουν με το ελεύθερο επάγγελμα του ταξιτζή και να παραδώσουν τη δουλειά μας στους ιδιώτες». Αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει στα βαν να εκτελούν διαδρομές μέσα στον αστικό ιστό.
Το ζήτημα με τις λεωφορειολωρίδες
Παράλληλα, οι οδηγοί ταξί αντιδρούν στην απαγόρευση διέλευσης από τις λεωφορειολωρίδες, καθώς από 1/1/2026 δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν αποκλειστικά τα ηλεκτροκίνητα ταξί.