Σερβιτόρος (ο) 1. αυτός που πέφτει θύμα των ιεραποστόλων που προσπαθούν να τον σώσουν παρά τη θέλησή του, «ποιος ξέρει πόσοι κάτοικοι της Αφρικής έγιναν σερβιτόροι εξαιτίας των χριστιανών ιεραποστόλων», 2. αυτός που δεν έχει δικαίωμα άποψης, «είναι σερβιτόρος γιατί αποκλείεται να ξέρει καλύτερα από εμάς τι είναι καλό γι’ αυτόν», 3. ευκαιρία για επίδειξη ευαισθησίας, «χωρίς να χάσει χρόνο ο Μηνάς έγραψε ένα οργισμένο αλλά και ευαίσθητο ποστ για να δείξει πόσο νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα... σιγά μην έχανε τον σερβιτόρο».

Η υπόθεση του σερβιτόρου στη Ρόδο που μέσα στο κατακαλόκαιρο έμπαινε (άκουσον άκουσον) στο νερό για να σερβίρει ήταν άλλη μια καλή ευκαιρία για τους ιεραπόστολους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν επίδειξη της γνωστής τους ευαισθησίας. Σε δευτερόλεπτα και χωρίς να έχουν ιδέα για το θέμα, αποφάσισαν ότι ο σερβιτόρος είναι ένα θύμα εξαναγκασμού που βιοπορίζεται αναξιοπρεπώς και ξεκίνησαν εκστρατεία να τον σώσουν από μια δουλειά που πιθανότατα του αποφέρει ένα πολύ καλό εισόδημα, αλλά δεν συμφωνεί με την αντίληψη των ιεραποστόλων για την αξιοπρέπεια, στην οποία πρέπει να υποκλιθούμε όλοι, αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Προφανώς οι ιεραπόστολοι δεν ενδιαφέρονται για το τι έχει να πει ο ίδιος ο σερβιτόρος, αφού αποκλείεται εκείνος να ξέρει καλύτερα από τους ίδιους τι είναι καλό και αξιοπρεπές για τον εαυτό του. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια, διάολε.

Μιλάνε όλοι...

Το πιο αστείο είναι που στην επίδειξη αρετής και αξιοπρέπειας πρωταγωνιστούν και δημοσιογράφοι. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο του οποίου μέλη κυνηγούν με μικρόφωνα χαροκαμένους συμπολίτες για να τους κάνουν τηλεοπτικό θέαμα και μάλιστα με μισθό πολύ πολύ μικρότερο από αυτόν που φαίνεται να παίρνει ο «αναξιοπρεπής» σερβιτόρος.

Θαυμάστε μας, ρε. Τι σας ζητάμε;

Φυσικά οι ιεραπόστολοι, ως συνήθως, έχασαν το πραγματικά σημαντικό που είναι οι κατασκευές μέσα στη θάλασσα και άλλες πιθανές παρανομίες της επιχείρησης, οι οποίες όμως δεν βοηθούν στο στόχο των ανθρώπων που παριστάνουν ότι νοιάζονται για τους άλλους, ενώ το μόνο που στην πραγματικότητα θέλουν να πουν είναι: Κοιτάχτε και θαυμάστε πόσο ευαίσθητοι, αξιοπρεπείς και ηθικοί είμαστε.

Κατάλαβαν λάθος

Είδα χθες την ορκωμοσία της νέας Βουλής και αυτό που διαπίστωσα, κυρίως εξαιτίας των βουλευτών της Ζωής της Κωνσταντοπούλου, είναι ότι κάποιοι άκουσαν ότι η χθεσινή συνεδρίαση θα είχε «πανηγυρικό χαρακτήρα» και οι καημένοι κατάλαβαν ότι η συνεδρίαση θα είναι «για τα πανηγύρια» και έτσι είπαν να ντυθούν αναλόγως.