ΙΟΥΛΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗ

Οι δημοσκοπήσεις, οι ανέξοδες υποσχέσεις, το ξαναζεσταμένο πρόγραμμα της αυταπάτης, οι δραχμές και η «ΔΗΜΗΤΡΑ» του «συντρόφου» Γιάνη Βαρουφάκη καίνε τα σπαρτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε βέρτιγκο. Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, ευρισκόμενος, προφανώς, σε πολιτικό κενό και αδιέξοδο μαζί, αλλάζει θέσεις και απόψεις σαν τον Λούκι Λουκ που «πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του».

Από την «κυβέρνηση ηττημένων» με ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και «Δήμητρα» πέρασε στην κυβέρνηση ανοχής και από προχθές φαίνεται να... λοξοκοιτάζει και προς το κόμμα του Βελόπουλου.

Υπερβολικό; Καθόλου, αν θυμηθούμε την ταχύτητα φωτός που κινήθηκε, εν κρυπτώ και παραβύστω, για να φτιάξει το 2015 κυβέρνηση με τον Καμμένο και στη συνέχεια μια χαρά να συγκυβερνήσει με τους ακροδεξιούς των ΑΝ.ΕΛ.

Γιατί λοιπόν να ξαφνιάζει η... όψιμη «συμπάθειά» του για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την οποία αυθωρεί και παραχρήμα «αθώωσε», γράφοντας ταυτόχρονα στα παλαιότερα των υποδημάτων του την έρευνα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που διέταξε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Υπέρ Βελόπουλου

Για του λόγου το ασφαλές, διαβάστε τον σχετικό διάλογο του Αλ. Τσίπρα με τη Στέλλα Γκαντώνα στο Mega, όπου μεταξύ άλλων μίλησε «για αθλιότητα των παρεμβάσεων στο κόμμα του κ. Βελόπουλου» από την Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό το οποίο θέλει (σ.σ.: ο Κυρ. Μητσοτάκης) είναι να περιορίσει όσο μπορεί κόμματα της «Δεξιάς πολυκατοικίας». Δεν θέλει να μείνει εκτός μόνο ο κ. Κασιδιάρης.

Σ. ΓΚΑΝΤΩΝΑ: Θέλει, λέτε, να ψαλιδίσει από τα δεξιά του.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εδώ έχουμε ένα σχέδιο από την πλευρά του. Ο Κασιδιάρης εκτός; Σωστά, ο Κασιδιάρης εκτός. Είδαμε λοιπόν προχθές κι άλλο ένα κόμμα εκτός, του κ. Εμφιετζόγλου.

Σ. ΓΚΑΝΤΩΝΑ: Του κ. Μπογδάνου.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μαζί είναι αυτό. Της κ. Λατινοπούλου. Και βλέπουμε και αυτή την αθλιότητα των παρεμβάσεων στο κόμμα του κ. Βελόπουλου, με τις καταγγελίες ότι τρεις βουλευτές του σήμερα έχουν κληθεί σε αποστασία και με τις παρεμβάσεις που οδηγούν στο να ανοίξει θέμα ξαφνικά προεκλογικά για εισαγγελική έρευνα για μαύρο χρήμα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο.

Δηλαδή –κατά τον Τσίπρα– είναι «αθλιότητα» ο έλεγχος της Αρχής για το ξέπλυμα στην Ελληνική Λύση.

Δηλαδή –κατά τον Τσίπρα– ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης έπρεπε να κλείσει τα αυτιά του στις δημόσιες καταγγελίες των πρώην βουλευτών του κόμματος Αντ. Μυλωνάκη και Κατερίνας Αλεξοπούλου για «τα 500 ευρώ που έδιναν σε μετρητά στο κόμμα από τη βουλευτική αποζημίωση κάθε μήνα».

Δηλαδή –κατά τον Τσίπρα– έχουν γίνει όλα καλώς καμωμένα και ως «εισαγγελέας και ανακριτής» μαζί «αποφαίνεται» ότι δεν πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες των βουλευτών.

Το ερώτημα είναι τι «μύγα τον τσίμπησε» και έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό του Βελόπουλου;

Μήπως γιατί στην «κυβέρνηση ηττημένων», που μόνο αυτός έχει στο μυαλό του, χωράει(;), όπως ισχυρίζονται κάποιοι εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και το κόμμα του Βελόπουλου;

Στόχος η καρέκλα

Μήπως γιατί θέλει να στείλει «μήνυμα συμπόρευσης» με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε όσους, αιτιολογημένα, έχει αποκλείσει –Μπογδάνο, Λατινοπούλου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις)– από τις εκλογές ο Αρειος Πάγος;

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική τακτική του Αλ. Τσίπρα δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι συμφιλιώνεται μέρα με τη μέρα με την ιδέα της νέας του ήττας, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Δεύτερον, έχει στο μυαλό του την επόμενη ημέρα της ήττας του και στο πώς θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολο μετά από ακόμη μία ήττα, αλλά για όλα αυτά θα χρειαστεί να περιμένουμε 19 ημέρες και τότε θα μάθουμε για το πολιτικό του μέλλον, το οποίο αυτή τη στιγμή φαντάζει ζοφερό.

ΥΓ.1: Κάντε το εικόνα: «κυβέρνηση ηττημένων» με Τσίπρα πρωθυπουργό, αντιπροέδρους τους Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη-Βελόπουλο και Υπουργικό με Αντώναρο, Πολάκη, Μπογδάνο, Λατινοπούλου και άλλες «αριστερές» προσωπικότητες.

ΥΓ.2: Προχθές ο Τσίπρας ξεφούρνισε ότι «κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση», βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «να απαντήσει καθαρά στην πρόταση που κάνει ο κ. Τσίπρας (όσο υποθετική κι αν είναι, αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα)».