Οι «άριστοι» του ΣΥΡΙΖΑ

187

Είναι δυνατόν θα πείτε; Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στη Βουλή να είναι… άριστοι; Δηλαδή να αξιολογηθούν ως άριστοι; Αυτό βεβαίως έγινε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ηγεσία της Βουλής έδειξε να μη συμμερίζεται τις αξιολογήσεις ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε που οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν μια εμμονή, όπως θυμάστε, κατά των αρίστων και της αριστείας. Πώς τώρα τους βάφτισαν όλους άριστους; Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για το 2018 έδειξε πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι βαθμολογήθηκαν στην υψηλότερη κλίμακα των 90 έως 100 βαθμών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος «συντελεστής διόρθωσης» και να επέλθει οριζόντιο κούρεμα βαθμών κατά 10%: Το ενδιαφέρον είναι ότι η αφαίρεση πόντων έγινε σύμφωνα με απόφαση του 2016 που υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για τον καθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας αξιολόγησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων της Βουλής.
Τι λέει αυτή η απόφαση; «Όπου παρατηρείται συστηματική εμφάνιση ακραίων τιμών βαθμολόγησης, είτε υψηλών είτε χαμηλών, μπορεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης να εφαρμόζεται ο “συντελεστής διόρθωσης”». Όπερ και εγένετο.

*Από τον Μικροπολιτικό στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr