Δεκάδες τρακτέρ από όλη την Ελλάδα έχουν παραταχθεί  στην πλατεία Συντάγματος, ενώ από νωρίς το πρωί με πλοία και πούλμαν κατέφθαναν αγρότες από την Κρήτη και πολλές περιοχές της χώρας.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο κύριος όγκος των αγροτών, που έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά»

aghrotes-sintaghmajpg9.jpg
7.jpg
aghrotes-sintaghmajpg2.jpg

Οι Έλληνες αγρότες παρά τις διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και τον πρωθυπουργό θεωρούν ότι τα βασικά τους αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί και επέλεξαν να κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

koytsoympas-AWXpG.jpg
aghrotes-sintaghmajpg4.jpg

Παράλληλα στο πλευρό τους βρίσκονται και άλλες κοινωνικές ομάδες όπως φοιτητές και συνδικάτα και αναμένεται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. 

a8.jpg
aghrotes-sintaghmajpg3.jpg

Βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;»

aghrotes-sintaghmajpg5.jpg
a6.jpg