Στο κέντρο της Αθήνας με τα περίπου 200 τρακτέρ  τους βρίσκονται οι αγρότες από τη μία το μεσημέρι. Η μεγάλη διαδήλωσή τους είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 ενώ θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στις 5:30 στην Ομόνοια.

Τα τρακτέρ των αγροτών εισήλθαν στο κέντρο της Αθήνας απόλυτα συντεταγμένα υπό τις οδηγίες και σε συνεννόηση με την αστυνομία. Σε όλη τους την πορεία στις εθνικές οδούς συνοδεύονταν με περιπολικά ενώ κατά τον ίδιο τρόπο συντεταγμένα αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο το πρωί. Σήμερα το βράδυ θα διανυκτερεύσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την Αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης. «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών, αλλά πριν τις 16.30 διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.