Ξεκάθαρος, απαντώντας σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, όπως υποσχέθηκε, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση που δέχτηκε γιατί κάποιος να τον ψηφίσει, στη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου. «Γιατί ήμουν συνεπής και όσα είπα τα έκανα. Φόροι, θέσεις εργασία, σύνορα, ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων, εκσυγχρονισμός κράτους. Τι θέλω να κάνω: να αυξήσω μισθούς, να μειωθεί η ανεργία και να έρθουν επενδύσεις», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Προδιορίζοντας με σαφήνεια, τον τριπλό στόχο για την επόμενη τετραετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε ότι οι χαμηλοί μισθοί, σε συνδυασμό με την ακρίβεια δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα σε σημαντική μερίδα του λαού. Ο ίδιος έχει δεσμευτεί στον στόχο, την επόμενη τετραετία να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει πολλάκις, τη σημασία της σταθερότητας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικά ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Μάλιστα. Γιατί να σας ψηφίσω;

Κυριάκος Μητσοτάκης
: Θα απαντήσω σε 30 δευτερόλεπτα. Πρώτον, διότι ήμουν συνεπής και αυτά τα οποία είπα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα έκανα. Είχα πει ότι θα μειώσω φόρους, τους μείωσα. Είχα πει ότι θα δημιουργήσω θέσεις εργασίας, τις δημιούργησα. Είχα πει ότι θα φυλάξω τα σύνορα της πατρίδας, τα φύλαξα. Είχα πει ότι θα ενισχύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις ενίσχυσα. Και είχα πει ότι θα μπορέσω να κάνω σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και με το gov.gr το πετύχαμε.

Τι θέλω να κάνω από εδώ και στο εξής; Τρία πράγματα συγκράτησε: να αυξήσω μισθούς, είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση. Οι μισθοί είναι χαμηλοί σήμερα στη χώρα, και με την ακρίβεια δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα σε μία μεγάλημερίδα του ελληνικού λαού.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πώς μπορείτε να το κάνετε, να το καταφέρετε αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Με το να μειώσω την ανεργία, να φέρω επενδύσεις και να μπορέσω να αυξήσω τη δύναμη του εργαζόμενου, ο οποίος θα μπορεί να διεκδικεί καλύτερους μισθούς από τη στιγμή που η ανεργία μειώνεται.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και σε αυτά που «δεν κατάφερε», εστιάζοντας στην αλλαγή του κράτους. «Νομίζω ότι δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα. Κάναμε τεράστια βήματα στην ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, αλλά θα σου πω ότι πέτυχε κιόλας γιατί καταφέραμε να εισάγουμε ένα καινούργιο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων. Διότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να παρέχει μια υπηρεσία που έχει να κάνει ας πούμε με τις μεταφορές ή με την υγεία, πρέπει να συνεργαστεί με το συναρμόδιο Υπουργείο. Οπότε, εγκαθιδρύσαμε και μια κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων η οποία στο παρελθόν δεν υπήρχε. Όμως, στις βαριές δομές του κράτους έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε».

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν νοοτροπίες «ωχαδερφισμού», αδιαφορίας, οι οποίες συνυπάρχουν μαζί με ικανότατους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν το κάτι παραπάνω. «Όταν λοιπόν μιλώ για αξιολόγηση παντού και για επιβράβευση της προσπάθειας και του αποτελέσματος, αυτό ακριβώς εννοώ. Και εκεί θα στρέψουμε πολύ την προσοχή μας την δεύτερη τετραετία, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός», τόνισε.