Με τις εκλογές να απέχουν μόλις πέντε ημέρες και την προεκλογική εκστρατεία να πλησιάζει σιγά - σιγά στο τέλος της, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών, Όμηρος Τσάπαλος, συνεχίζει να οργώνει τις γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας και να παραλαμβάνει το μήνυμα της νίκης και της ανανέωσης που στέλνουν οι πολίτες.

Με σύνθημα «Όμηρος για την Αθήνα - Δύναμη στο αύριο», ο 36χρονος Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος έχει σπουδάσει πολιτική επιστήμη και δημόσια διοίκηση και έχει εργαστεί με επιτυχία σε σημαντικές θέσεις, δίνει τη μάχη της εκλογής. Τις τελευταίες ημέρες έχει συναντήσει εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι ζητούν σταθερότητα για την πορεία της χώρας, περισσότερες ευκαιρίες και ασφάλεια στις γειτονιές τους, και πιστεύουν ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος για την επίτευξη αυτών των στόχων. 

«Είμαι υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων με κάθε κόστος. Όχι στα λόγια αλλά με πράξεις! Αυτό κάναμε άλλωστε και στον ΕΦΚΑ προς όφελος 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Στις προσεχείς εθνικές εκλογές ωστόσο θέλω να κριθώ τόσο για την δουλειά μου στον ΕΦΚΑ όσο και για την πρόταση μου για την Αθήνα:

-Είμαι υποψήφιος βουλευτής για την γειτονιά, τον απλό Αθηναίο που επιμένει να ζει και να εργάζεται στην πόλη. Για εκείνον που ζητά ασφάλεια στη γειτονιά του και σιγουριά για το μέλλον του.

-Είμαι υποψήφιος για τον ευάλωτο συμπολίτη μας, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την εργαζόμενη μητέρα, τον συνάνθρωπο με αναπηρία. Μέσα από το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ στηρίξαμε αυτούς τους ανθρώπους και τους δώσαμε πίσω αυτά που η πολιτεία τους οφείλει.

-Είμαι υποψήφιος για την νέα γενιά. Για τον 30άρη που τώρα χτίζει την ζωή του και ζητά ευκαιρίες για να μείνει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει. Για τα νέα ζευγάρια. Που θέλουν να ζήσουν στην Αθήνα και να ανοίξουν το δικό τους σπίτι αλλά δεν μπορούν λόγω των υψηλών ενοικίων και της ανεξέλεγκτης επέκτασης του Airbnb.

-Είμαι υποψήφιος για τον Αθηναίο που επιχειρεί, που επενδύει στη πόλη. Που είναι κομμάτι της ανάπτυξης της και που θέλει να παράξει κέρδος που θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας.

-Είμαι υποψήφιος για την ιστορική Αθήνα. Που δεν φοβάται το ιστορικό της υπόβαθρο αλλά αντιθέτως το αναδεικνύει, το προστατεύει και το συντηρεί.

-Είμαι υποψήφιος για την διαφύλαξη του πολιτισμού της καθημερινότητας. Γιατί οι Αθηναίοι έχουν ανάγκη από «βουλευτές της γειτονιάς» που θα λειτουργούν ως «μικροί δήμαρχοι» λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας.

-Είμαι υποψήφιος για το έργο που κάναμε στον ΕΦΚΑ και για το οποίο θα ήθελα να κριθώ από τους συμπολίτες μου» λέει ο ίδιος για τους στόχους του.