Για την αυτονόητη για τον ίδιο πράξη, να παραδώσει το πορτοφόλι που βρήκε με μεγάλο χρηματικό ποσό στον κάτοχό του, αλλά και για το ήθος που επέδειξε με αυτή του την κίνηση, ο οδηγός του ΟΑΣΘ, Νίκος Παπαδόπουλος, έλαβε τα συγχαρητήρια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Κώστα Ταγγίρη και του επικεφαλής του Συνδικάτου Εργαζομένων του, Γιάννη Δήμκα, στη διάρκεια συνάντησής τους.

«Στις μέρες μας, μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, όταν ξέρουμε ότι πήραμε τα λεφτά κάποιου άλλου ανθρώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το να παραδώσει ένα πορτοφόλι με χρήματα τα οποία δεν του ανήκουν, ήταν κάτι που δεν τον έβαλε σε σκέψη και σε δίλημμα, αλλά ήταν κάτι αυτονόητο.

Όπως περιέγραψε συγκινημένος, η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο, ήταν το από βάθους καρδιάς «μπράβο» που άκουσε από τον 83χρονο πατέρα του, αλλά και από όλη την οικογένειά του, ιδίως από τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά, ηλικίας 27 και 23 ετών, όπως βέβαια και από τους συναδέλφους του. Ο ίδιος, άλλωστε, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, «αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που αγαπά τη γνώση και τη μάθηση. Έτσι, τα βράδια παρακολουθεί μαθήματα, προκειμένου να πάρει πτυχίο ηλεκτρολογίας ηλεκτρονικής».

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παπαδόπουλος περιέγραψε ορισμένα από τα ιδιαίτερα περιστατικά που έχει ζήσει στο τιμόνι των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Ειδική αναφορά έκανε σε περιπτώσεις ηλικιωμένων επιβατών, οι οποίοι μπέρδεψαν το λεωφορείο και τον προορισμό τους. Για τους ανθρώπους αυτούς, όπως περιέγραψε, υπήρξε κινητοποίηση από το προσωπικό του ΟΑΣΘ, ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό και τα οικεία τους πρόσωπα, είτε είχε εκδοθεί silver alert, είτε όχι.

Συγχαίροντας τον κ. Παπαδόπουλο για την κίνησή του, ο κ. Ταγγίρης σημείωσε ότι δεν εκπλήσσεται από την πράξη του οδηγού του ΟΑΣΘ, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς είναι συνήθεις. «Πάντα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού μας είναι κοντά στο επιβατικό κοινό, κοντά στους Θεσσαλονικείς, όχι μόνο για τους μεταφέρουν με ασφάλεια στους προορισμούς τους, αλλά και για να συνδράμουν, όποτε αυτό θα απαιτηθεί και έτσι θα συνεχίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμκας στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδόπουλου ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού, «οι οποίοι πολύ συχνά δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και βοηθούν να βρεθούν όχι μόνο αντικείμενα, αλλά και άνθρωποι».

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του ΟΑΣΘ, βρήκε και παρέδωσε στον κάτοχό του, πριν από λίγες ημέρες, πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.