Όχημα της τρομοκρατίας το μεταναστευτικό: Ο βουλευτής Έβρου και επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης μιλά στο tomanifesto.gr

274

Δραστικά μέτρα μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και την φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας, προτείνει ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Μιλώντας στο tomanifesto.gr κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως διέλυσε τη χώρα καταργώντας το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ και ανοίγοντας συνειδητά τα σύνορα της Ελλάδας. Επισημαίνει πως είναι σημαντικό να ξανακερδίσουμε τις γειτονιές των πόλεων από την εγκληματικότητα ενώ εξηγεί γιατί τώρα η ΕΛΑΣ κατάφερε την εξάρθρωση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

 Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου

Κύριε Δημοσχάκη θα ήθελα για αρχή ένα σχόλιο για την σύλληψη των δύο φερόμενων ως τρομοκρατών με την οργάνωση «Επαναστατική αυτοάμυνα».

Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στον ατελείωτο αντρομοκρατικό πόλεμο με την εξάρθρωση μιας επί πλέον επικίνδυνης οργάνωσης στη Χώρα μας! Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης υλοποιεί βήμα-βήμα την δέσμευση της για οριστικό τέλος στα ειδικά αδικήματα βίας στην πατρίδα μας… γιατί όχι «καταθέτοντας τα όπλα»! Η πορεία πλέον αυτή είναι αδιέξοδη και καταδικασμένη από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κρατών και των λαών

Καταφέραμε καίρια πλήγματα κατά της σκοτεινής τρομοκρατίας όταν είχαμε στήριγμα το Νόμο και αρωγό την Πολιτική Ηγεσία του τόπου αναμένοντας και πολλές φορές διεκδικώντας εναγωνίως την από κοινού χάραξη εθνική πολιτικής σε αυτό το πεδίο!

Πριν από λίγες μέρες σε επεισόδιο πέριξ  της ΑΣΟΕΕ η ΕΛΑΣ αποφάσισε να μην μπει στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Εσείς που υπηρετήσατε σε ανώτατο επίπεδο στην Αστυνομία πως κρίνετε το γεγονός;

Η ΝΔ, ως κυβέρνηση πλέον, υλοποίησε την δέσμευση της, περί άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και προχώρησε άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας κι ευνομίας στους χώρους των ΑΕΙ  της Χώρας! 

Η νομοθετική ρύθμιση, που επιτρέπει την επέμβαση των αρμοδίων αρχών είναι κάτι διαφορετικό από την εκπόνηση μιας σύνθετης επιχειρησιακής δράσης κι επέμβασης εκ μέρους ενός Σώματος επιβολής του Νόμου. 

Στα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα 40 περίπου ατόμων του αναρχικού χώρου προκλήθηκαν φθορές σε δημόσια περιουσία, παρακώλυσαν την κυκλοφορία και έδωσαν με τις έκνομες πράξεις τους την νομιμοποιητική βάση για επέμβαση! 

Θα αποτελούσε πολιτική αδυναμία για την κυβέρνηση, αν δεν απαντούσε. Η σωφροσύνη επιβάλλει οι επιχειρήσεις αυτές να διεξάγονται όταν έχεις γενικά το χρονικό πλεονέκτημα και όχι μόνον… περιορίζοντας γενικά το πρόβλημα !

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε τη χώρα ανοχύρωτη και δέχεται μια διαρκή «ειρηνική εισβολή»  από την Τουρκία.

Οι κανόνες εμπλοκής, αποτροπής και καταστολής απαιτούν πληροφόρηση, ετοιμότητα, σχέδιο και εφόσον αποφασιστεί η επέμβαση θα πρέπει να είναι επιτυχής με συλλήψεις, δικογραφίες, παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη χωρίς τραυματισμούς και  αναταράξεις στο Ίδρυμα και στην Πόλη! 

Η Αστυνομία αυτό τον καιρό πρέπει να ενισχυθεί με στελέχη  και να εφοδιαστεί με οχήματα, τεχνικά μέσα και απαιτούμενα εφόδια!

Απαιτείται να συντάξει σε κάθε περίπτωση τα σχέδια της με όλα τα ενδεχόμενα,  να αναδιαρθρώσει τις δομές της και  να επανασυγκροτήσει τις Ομάδες που κατήργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση! 

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο; Κατά τη συνάντησή σας με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάνατε λόγο για «ειρηνική εισβολή». Πώς θα μπορούσαν να ελεγχθούν καλύτερα τα σύνορα αλλά και πόσο ειρηνική είναι αυτή η «εισβολή»;

Από το 2015 η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολούθησε την πολιτική των ανοικτών συνόρων καταργώντας στην ουσία το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ .

Κατήργησε την πλωτή αστυνόμευση στην κοίτη του ποταμού Εβρου καθώς και τις άλλες δυο ζώνες ελέγχου στα αναχώματα και στον κάθετο οδικό άξονα! 

Επίσης, κατήργησε όλες τις δομές φιλοξενίας με αποτέλεσμα να καταστεί η χώρα ανοχύρωτη και να  δέχεται μια διαρκή «ειρηνική εισβολή»  από τη γειτονική χώρα.

Η Τουρκία δέχεται στην επικράτεια της χωρίς διατυπώσεις, βίζα, συνάλλαγμα και μετάκληση μόνο Μουσουλμάνους και αφού τους βαφτίσει  με την «χρυσόσκονη πρόσφυγα πολέμου»  τους ταυτίζει και τους προωθεί με τεχνάσματα στη Δύση μέσω της Ελλάδας !

Αυτή η πολιτική πρέπει να τερματιστεί.

Ωστόσο δεχτήκαμε και δεχόμαστε ακόμα αθρόες ροές οικονομικών μεταναστών, γεγονός που προκαλεί ζημιές στις τοπικές κοινωνίες πλησίον των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας δημιουργώντας εύλογη ανησυχία. 

Πιστεύω στη λήψη πλέγματος ουσιαστικών μέτρων φυσικής, ηλεκτρικής, ηλεκτρονικής και τεχνικής προστασίας γενικά των συνόρων μας καθώς και στην από αέρος κατόπτευση αυτών.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος του μεταναστευτικού γιατί θα καταρρεύσουν οι δομές της και θα αλλοιωθεί δημογραφικά η κοινωνία  μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί σημαντικές αλλαγές στην παροχή διεθνούς προστασίας με την άμεση εξέταση του αιτήματος πολιτικού ασύλου.

Επίσης προωθεί νέες συνθήκες φιλοξενίας, διαμονής και κράτησης, ενισχύοντας τις υποδομές και οργανώνοντας  όλες τις υπηρεσίες!

Ήδη προωθεί την κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο. 

Πιστεύω στη λήψη πλέγματος ουσιαστικών μέτρων φυσικής, ηλεκτρικής, ηλεκτρονικής και τεχνικής προστασίας γενικά των συνόρων μας καθώς και στην από αέρος κατόπτευση αυτών.

-Εκτιμάτε πως υπάρχει κίνδυνος «εισαγωγής» τρομοκρατικών στοιχείων με την κάλυψη του μεταναστευτικού – προσφυγικού;

O κίνδυνος είναι ορατός και οι φόβοι αυτοί έχουν επαληθευτεί κατά το παρελθόν. Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι πάντα επίκαιρη η οποία άλλαξε όλο το παγκόσμιο τοπίο.

Είναι φυσικό επακόλουθο της μαζικής εισβολής χιλιάδων ανθρώπων στην χώρα μας, να αποτελέσει «δούρειο ίππο» για τρομοκράτες που θέλουν να παρεισφρήσουν στην Ευρώπη και να καταφέρουν πλήγματα στη Δύση !

Μην ξεχνάμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα επανέλαβε την απειλή του πως μεγάλο μέρος από τα 4 εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία μπορούν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο!

Πρέπει να ξανακερδίσουμε τις γειτονιές της Αθήνας και να τις παραδώσουμε στους πολίτες της. Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε.

-Θα μπορούσε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο προσεχές διάστημα;

Η Ευρώπη βρίσκεται σε εγρήγορση και αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την απειλή.

Η τρομοκρατία δεν πρέπει να ταυτιστεί με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ωστόσο το δεύτερο μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για να εξυπηρετηθεί το πρώτο.

Στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε (7-8/10) για ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και τρομοκρατίας συζητήθηκαν οι προκλήσεις

Οι ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία και η νέα τεχνολογία στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας υπό την ομπρέλα της EUROPOL είναι ασφαλής μονόδρομος.

-Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδείξει το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και ήδη από την πρώτη στιγμή έλαβε και σχετικά μέτρα. Η επιλογή όμως τοποθέτησης ένοπλων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας έχει δεχθεί ισχυρή κριτική. Βάση της εμπειρίας σας δεν υπήρχε άλλος δρόμος;

Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασικός όρος ελευθερίας και ανάπτυξης. Η ΝΔ έχει διαχρονικά υπάρξει εγγυητής του ιερού αυτού δικαιώματος των πολιτών.

Η παρουσία των ένοπλων αστυνομικών στο κέντρο των πρωτευουσών είναι αποδεκτή από όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ που σέβονται την σοβαρότητα της αποστολής των αρμόδιων αρχών να διασφαλίσουν την εσωτερική κοινωνική ειρήνη.

Η κριτική είναι αβάσιμη και προέρχεται, κυρίως, από αυτούς που παρέδωσαν το κέντρο της πρωτεύουσας σε αυτούς που ασκούνται στη βία και στο έγκλημα γενικά!

Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης που το κέντρο της δεν λάμπει. Η παρουσία λοιπόν των αστυνομικών αφ’ ενός στέλνει παντού το μήνυμα οτι το κράτος είναι παρόν και αφ΄ετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς η δε Αθήνα θα πρέπει να ανακτήσει το φως και τη λάμψη της!

Πρέπει να ξανακερδίσουμε τις γειτονιές της Αθήνας και να τις παραδώσουμε στους πολίτες της. Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε.

Θα επικαλεστώ και πάλι την εμπειρία σας για να σας ρωτήσω για τα Εξάρχεια. Το άβατο αυτό στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να αλλάξει; Και γιατί δεν άλλαξε τόσα χρόνια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει πλήρως τα λαϊκά στρώματα στο έλεος της παραβατικότητας και της τρομοκρατίας χωρίς επαρκή αστυνόμευση.

Η ΝΔ άμεσα προχώρησε στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, με 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται στους δρόμους, ενώ συστάθηκε και μια νέα ομάδα με την ονομασία «Δράση» που αποτελεί την αναβίωση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και θα αριθμεί 200 άτομα.

Δεν υπάρχουν άβατα στην δημόσια περιουσία! Ο αστικός ιστός στο σύνολό του θα πρέπει να είναι στην διάθεση των πολιτών και με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την επαγγελματική, προσωπική και συλλογική δραστηριότητα με όρους ασφαλείας.

Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι η Αθήνα θα επιστρέψει στους πολίτες της. Αυτό επαληθεύεται από τις παρεμβάσεις στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόσβαση των αρμοδίων αρχών στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Κάτι τελευταίο κ. Δημοσχάκη. Πως απαντάτε στην αντιπολίτευση που σας κατηγορεί για «ακροδεξιά στροφή» σε ότι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάστηκε με την «Χ.Α» για να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά και εν συνεχεία συγκυβέρνησε με τον Καμμένο, την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «ακροδεξιά στροφή» είναι ανοησία.

Αυτό αποτελεί κριτική βασισμένη σε ιδεοληψίες παρωχημένων πολιτικών αντιλήψεων, στις οποίες συμπυκνώνεται κι όλη η αντιπολιτευτική… «δεινότητα» της απελθούσας κυβέρνησης.

Ζούμε άλλωστε ήδη την παταγώδη αποτυχία της… αριστερόστροφης αντιμετώπισης του ζητήματος!

Κληρονομήσαμε 67.000 αιτήσεις ασύλου, 14.000 προσφυγές εναντίον αποφάσεων σε εκκρεμότητα, υποστελεχωμένες υπηρεσίες υποδοχής κι ασύλου, χωρίς οργανόγραμμα, κι ένα νομικό καθεστώς που οδηγούσε σε ακραία διαχειριστικά αδιέξοδα.

Να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάστηκε με την «Χ.Α» για να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά και εν συνεχεία συγκυβέρνησε με τον Καμμένο, την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «ακροδεξιά στροφή» είναι ανοησία.

Κυρίως, κληρονομήσαμε την «Μόρια», που αποτελεί προσβολή για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Αυτό είναι το έργο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Αυτό συμβολίζει το πρόσωπο και τις… ευαισθησίες τους.

Επιπρόσθετα, στην πρόσφατη έκτακτη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ (09/11) ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την πρόσληψη 400 Συνοροφυλάκων που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου προκειμένου να θωρακιστεί ο Νομός μας και η χώρα μας στα χερσαία σύνορά μας.

 Προσωπικά η πράξη αυτή αποτελεί για μένα ιστορική δικαίωση κατά 50% μετά από 12  χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ως Αρχηγός είχα εισηγηθεί την προώθηση ΠΔ ίδρυσης πέντε Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Μυτιλήνη, Χίο ,Σάμο, Κως και Ρόδο με 50 Συνοριοφύλακες το καθένα και ταυτόχρονης αύξησης της οργανικής δύναμης των επτά Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου με 50 συνοριοφύλακες στο καθένα.

Δυστυχώς μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου 3/3/2008 χάθηκε το όραμα και μαζί η θωράκιση της χώρας στη γραφειοκρατική νοοτροπία δεχθήκαμε εισβολή 2009-11 και 2015 μέχρι σήμερα ..

Γιατί οι Κυβερνήτες δεν καταλαβαίνουν ότι οι μεταναστευτικοί και προσφυγικοί δρόμοι πολλές φορείς ταυτίζονται με τους πολεμικούς γιατί μέσω των πρώτων διαγιγνώσκονται οι αδυναμίες και οι ευπάθειες των αντιπάλων …

Τέλος ζήτησα με επιστολή μου από την Κυβέρνηση οι πρώτοι εφτακόσιοι  που θα προσληφθούν από τους 10.500 για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής του FRONTEX, όπως εκπαιδευτούν στις Αστυνομικές Σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής!

Υφίσταται το καλύτερο πεδίον εκπαίδευσης! Διαθέτουμε νησιωτικά, θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με αποτρεπτικό εμπόδιο στον άξονα Ν. Βύσσας -Καστανιών!

Αυτό θα προσδώσει προσθετική αξία στην εκπαίδευση των νέων στελεχών, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ενισχυτικά και στις υφιστάμενες δυνάμεις προστασίας των συνόρων μας αλλά πάνω από όλα σε μια ευαίσθητη & νευραλγική περιοχή!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr