Ο Βέμπερ στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

by news

Σε πρωινή του παρέμβαση και απαντώντας σε δημοσιογράφους ο Μάνφρεντ Βέμπερ “τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την δημιουργία αποδεικτικού διαβατηρίου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μιλώντας το πρωί στην πολιτική ομάδα του ΡΡΕ (ΕΛΚ) αφού αναφέρθηκε στο γενικότερο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολίου, έκανε εκτενέστατη ανάλυση της πρότασης του Ελληνα Πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας την ορθότατη σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρότεινε την στήριξη από τους 27 ηγέτες στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του όλου θέματος.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν δίστασε στην αναφορά του για το «διαβατήριο υγείας κατά του κορωνοϊού» που ήδη πήρε έγκριση εισαγωγής στην ατζέντα του προσεχούς Συμβουλίου, να τονίσει για μια ακόμα φορά τους φιλικούς δεσμούς με την κυβέρνηση και πρόσφατα την υπέρ της Ελλάδας θέση του έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας.

Στην προηγηθείσα συνέντευξή του ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ έκανε αναφορά και στις γερμανικές εκλογές χωρίς όμως να πάρει θέση υπέρ συγκεκριμένου από τους τρεις υποψηφίους.

Στο συνέδριο του CDU που ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου με την ψηφοφορία ανάδειξης του προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γερμανίας, ο οποίος θα διεκδικήσει την θέση του Καγκελάριου μετά και τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου!

Μανώλης Μαυρομμάτης

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα