Για πρώτα φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Σέρβος τενίστας βλέπει ορατό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάτω από το νούμερο δέκα της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε γνωστό την Πέμπτη (25/08) πως δε θα αγωνιστεί στο US Open και θα χάσει δεύτερο Grand Slam στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά από εκείνο της Αυστραλίας.

Ο καταξιωμένος τενίστας παραμένει ανεμβολίαστος και αυτά τα δύο δεν είναι τα μόνο τουρνουά που έχει χάσει φέτος, καθώς και όλα όσα γίνονται σε ΗΠΑ και Καναδά.

Με αυτά τα δεδομένα έχει χάσει ήδη αρκετούς βαθμούς, με τις τελευταίες προβλέψεις να δείχνουν ότι θα κατέβει από τους 4,770 στους 3,570, όταν ολοκληρωθεί το US Open.

Βέβαια διατηρεί τις πιθανότητες να βρεθεί στο ATP Finals, καθώς ο όγδοος αυτή τη στιγμή Ζβέρεφ με 2,700 βαθμούς,  παραμένει αρκετά πίσω.

Ο μοναδικός που έχει σιγουρέψει τη συμμετοχή του μέχρι τώρα είναι ο Ναδάλ.

Από τους αθλητές που βρίσκονται κάτω από τον Τζόκοβιτς, αυτός που έχει να υπερασπιστεί ακόμα πολλούς βαθμούς είναι ο Φέλιξ Οζέρ Αλιάσιμ, ενώ οι Χούρκατζ, Ρουντ, Νόρι και Ρούμπλεφ μπορούν να ελπίζουν ότι με μια καλή πορεία θα ξεπεράσουν τον Σέρβο πρώην Νο 1.