Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φημίζεται για το χιούμορ του και πολλές φορές μάλιστα εκφερόμενο εις άπταιστον γαλλικήν. Αυτό το ίδιο χιούμορ επιστράτευσε λοιπόν και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο για να εκφράσει την άρνηση της Νέας Αριστεράς να υπερψηφίσει.

Επικαλούμενος έναν... «Βραζιλιάνο κούριερ», αναφέρθηκε στη διάταξη που ορίζει ότι η ταυτοποίηση ενός ψηφοφόρου του εξωτερικού θα γίνεται από την εταιρεία που θα αναλάβει να επιβεβαιώσει ότι ο αποστολέας της ψήφου είναι ο συγκεκριμένος πολίτης που έχει δικαίωμα, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Ο Βραζιλιάνος κούριερ θα ταυτοποιήσει στον Αμαζόνιο τον κ. Χατζηδιαμαντή;». Βέβαια, το χιούμορ του δεν περιορίστηκε στην ανικανότητα των Βραζιλιάνων κούριερ να επιδώσουν έναν φάκελο (αυτό ας το αναδείξει η τοπική ένωση ταχυμεταφορέων Αμαζονίου), αλλά συνεχίστηκε με την απεύθυνσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τη δήλωση - βόμβα ότι η συναίνεση που δίνουν στην κυβέρνηση ως προς την υπερψήφιση του νομοσχεδίου εντάσσεται στη στρατηγική Βορίδη για αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Με λίγα λόγια, η Νέα Αριστερά θεωρεί τα δύο αυτά κόμματα συμμέτοχους στο «έγκλημα Βορίδη». Μάλλον, τα έχουν κάνει όλοι πλακάκια (μαζί και τα κούριερ όπου Γης) να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να μείνει η Νέα Αριστερά εκτός Βουλής. Εκεί καταλήγουμε με έκδηλη ανησυχία για το μέλλον τούτης της χώρας.