Ο Τσίπρας… ξύνεται στη γκλίτσα του Κυριάκου!

195
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ο πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική ήττα του Ιουλίου στην Εφημερίδα Συντακτών αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματός του.
Προκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση να του κάνει δώρο και να πάει σε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν το πρώτο πεντάμηνο του 2015.
Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπερασπιζόμενος την επιλογή του να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο και τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι: «Η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εκλογή ΠτΔ ως γνωστόν ανήκει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον πρωθυπουργό. Εγώ, ως γνωστόν ως πρωθυπουργός επέλεξα να προτείνω για τη θέση αυτή έναν πολιτικό που ανήκει στη συντηρητική παράταξη και όχι στη δική μου, ως ένδειξη θεσμικής ευθύνης αλλά και κατανόησης ότι ο ΠτΔ πρέπει να είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και εκφραστής της ενότητας του έθνους. Και η επιλογή αυτή με δικαίωσε διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας κατά γενική ομολογία καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».