Μπορεί με την ανακοίνωση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου ο Αλέξης Τσίπρας να έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση για το έργο του και τη σημασία του, εν τούτοις την Πέμπτη προτίμησε να δώσει ένα α λα Μάτι σόου στις κάμερες από το να παραστεί στην κηδεία του.

Και ναι μεν θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι το τραγικό ναυάγιο τον οδήγησε στην Καλαμάτα, εν τούτοις αυτά που έκανε εκεί δεν δικαιολογούν την παρουσία του. Και αυτό διότι ήταν σαφής η προσπάθειά του για επικοινωνιακή αξιοποίησή του. Από τις αγκαλιές νεαρών διασωθέντων μεταναστών μπροστά στις κάμερες μέχρι αυτά που είπε στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά.

Πάντως αυτό που κατάφερε ήταν να θυμίσει εκείνη την αποφράδα νύχτα στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής όπου ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούσε τι ώρα θα πετούσαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη την επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μόνο που τότε το σόου το είχε στήσει έχοντας γύρω του τους υπουργούς του ενώ τώρα βρήκε τον δάσκαλό του αφού επιχείρησε να εμφανιστεί ως «εμπειρογνώμονας» σε θέματα έρευνας και διάσωσης για να λάβει αποστομωτικές απαντήσεις από τον κ. Τουρνά.