Μετά τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του και τον Γιάννη Ραγκούση προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον στενό του συνεργάτη μέσω της Κουμουνδούρου αναφορικά με την νέα αποκάλυψη για τις προσλήψεις των παιδιών του στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την βίλα στην Πάρο και τα εποχιακά επιδόματα που έλαβαν τη χειμερινή περίοδο.

Μάλιστα μέσω της Κουμουνδούρου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί πλήρως τα όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «πλαστογράφηση εγγράφων» από στελέχη της Ν.Δ., χωρίς όμως να τεκμηριώνουν με κάποιο τρόπο τα όσα σχετικά αναφέρουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Πετά την μπάλα στην εξέδρα με αναφορές σε δήθεν πανικό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τήρηση αποστάσεων από τον Γιάννη Ραγκούση αν δεν περιλάμβανε τα περί πλαστογραφίας εγγράφων που επικαλέστηκε ο βουλευτής του κόμματος στην απάντησή του στο δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινή.

«Χθες έντυσαν επιβάτες τα στελέχη της ΝΔ στον ΟΣΕ και τα έστησαν μπροστά στις κάμερες να μας πουν πόσο ασφάλεια νιώθουν στα τρένα. Σήμερα πλαστογραφούν έγγραφα για να συνεχίσουν την άθλια συκοφαντική επίθεση εναντίον του κ. Ραγκούση, ακόμη και εναντίον των δυο παιδιών του, 23 και 25 χρόνων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψε αίφνης θέμα παιδιών την ώρα που ως αντιπολίτευση δεν έχει διστάσει να επιτεθεί σε κάθε πολιτικό αντίπαλο αλλά  και στις οικογένειές των.

«Το σύστημα Μητσοτάκη βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πανικό. Όσο τα μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις θα δείχνουν ότι βουλιάζει, τόσο περισσότερο θα επιχειρεί να βουλιάξει την πολιτική αντιπαράθεση στη φτηνή προπαγάνδα, τη λάσπη και τη χυδαιότητα, αφού δεν έχει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά σε αληθινές δημοσκοπήσεις πάντως αναδεικνύει τον πανικό της Κουμουνδούρου και του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι παρά την επιχείρηση εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών, καμία δημοσκόπηση, ακόμη και αυτές που δημοσιεύονται σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, δεν δείχνουν να προηγείται ή έστω να δύοναται να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ποιοτικά στοιχεία.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Και όλα αυτά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά – όπως έκανε ο κ. Ραγκούσης – να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του για να δουν οι πολίτες αν και τι ακριβώς δηλώνει από την ενοικίαση της βίλας του στην Τήνο. Τους αφήνουμε στη κρίση του ελληνικού λαού».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ήρθε να αναδείξει τα όσα η ΝΔ επισήμανε νωρίτερα. Και να απαντήσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τον Γιάννη Ραγκούση.