Κινητικότητα παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στο… Σούνιο. Εκεί, στα μέρη που ο Αλέξης Τσίπρας ενοικιάζει μια εξοχική κατοικία με τον χρόνο δίπλα στη θάλασσα, μακριά από τα –πολλά, αλλά όχι όλα– αδιάκριτα βλέμματα. Κινητικότητα που δείχνει αυξημένη μετά την παραίτηση και το άνοιγμα της διαδοχολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να εμφανίζεται αποτραβηγμένος ο παραιτημένος Τσίπρας, μπορεί στη Βουλή να πήγε για την ψηφοφορία εκλογής νέου προεδρείου από την… πίσω πόρτα και να βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον όχι και τόσο χαρούμενο Δημήτρη Κουτσούμπα –παραχωρώντας τη θέση του στον Σωκράτη Φάμελλο– εν τούτοις δεν έχει εγκαταλείψει πλήρως το ποίμνιο.

Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνουμε ότι οι –παρά θιν΄ αλός– συνάξεις του Σουνίου έχουν αυξηθεί. Όπως και οι συζητήσεις περί διαδοχής αλλά και το κατά πόσο ο διάδοχος θα μακροημερεύσει στο ρευστό σκηνικό της Κουμουνδούρου. Πάντως, οι συνομιλητές δεν έχουν καταλήξει αν μια διάσπαση θα δυσαρεστούσε ή όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και το τριήμερο μετά τη νύχτα της εκλογικής συντριβής της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν και τόσο «μόνος με το μαξιλάρι», όπως ο ίδιος δήλωσε –σαν άλλος Χαρίλαος Φλωράκης– την ημέρα που ανακοίνωσε την παραίτησή του.