Πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν πλέον τα πυρά τους χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Αυτήν τη φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στο κόμμα του Στεφάνου Κασσελάκη και στους πρώην συντρόφους του με κατηγορίες που μάλλον δεν έβλεπε όσο ήταν ο ίδιος μέρος του κόμματος.


Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στο Libre.gr, ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την άποψη ότι σε μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικρατήσει πλέον μια απίστευτη τοξικότητα. Μια τοξικότητα που δεν την έβλεπε βέβαια όταν επί χρόνια ο στρατός των τρολ της Κουμουνδούρου έκανε χυδαίες επιθέσεις και διέδιδε fake news στο διαδίκτυο. Κάτι το οποίο πράγματι συνεχίζουν και υπό την ηγεσία του Στεφάνου Κασσελάκη.


Επιπλέον ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την Ιδεολογική του ταυτότητα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα υπό την παρούσα ηγεσία. Ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες με κόμματα και σχηματισμούς του προοδευτικού χώρου. Επίσης συνέχισε τα καρφιά του στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι για τον ίδιο και την Νέα Αριστερά πολιτική δεν σημαίνει απλά μια ανάρτηση στο Twitter ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν αρκεί να λέει κάποιος ότι είναι αριστερός αλλά αυτό να φαίνεται από το τι λέει για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. 


Τέλος ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι ευρωεκλογές θα είναι κομβικό σημείο για την πορεία της Νέας Αριστεράς, θέλοντας να καταγράψει όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό, ακόμα και με συνεργασίες με άλλα κόμματα και σχηματισμούς ενώ τόνισε ότι η Νέα Αριστερά επιθυμεί να εκφράσει έναν κόσμο πιο αριστερά από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ με σαφή ιδεολογική ταυτότητα.