Εντάξει, ένα υπερεγώ το έχει. Μια έπαρση και μια αλαζονεία, αλλά αυτό με το ότι πιστεύει πως τον «φοβούνται» όλοι ξεπερνά κάθε προηγούμενο, πολύ περισσότερο τώρα που δηλώνει ότι τον φοβούνται και οι –πρώην– σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κάνουμε πλάκα. Το λέει ανοιχτά τώρα για τους «87» του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον αποκλεισμό του από τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών –αν ποτέ γίνουν–, το έχει πει κατ’ επανάληψη από τότε που ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος βέβαια στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο –πριν από τις ευρωεκλογές– δήλωνε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με φοβάται διότι είμαι ένας αουτσάιντερ. Ξέρει ότι μπορώ να τον κερδίσω στις κάλπες». Βέβαια ήταν πρωταπριλιά, αλλά δεν έχει σημασία. Το εννοούσε. Άλλωστε το είχε ξαναπεί, το επανέλαβε εκ των
υστέρων.

Ήταν και η περίοδος των ευρωεκλογών γι’ αυτό και δήλωνε στην ίδια εφημερίδα ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πρώτο κόμμα» προβλέποντας και «έκρηξη ποσοστών» που τελικά σημειώθηκε, αλλά γκρεμίζοντας ακόμη περισσότερο το κόμμα του.

Καθ’ όλη τη θητεία του –μικρή αλλά θαυματουργή– αυτό υποστήριζε. Ότι τον φοβούνται και για αυτό τον χτυπούν. Ότι τον φοβούνται και γι’ αυτό επιχειρούν να τον αποδομήσουν.

Ότι τον φοβούνται γι’ αυτό ασχολούνται με το πόθεν έσχες του και ούτω καθεξής.

Τελικά, φαίνεται πως αυτός ο φόβος μεταφέρθηκε στους συντρόφους του και για αυτό τώρα δηλώνει ότι φοβούνται διότι γνωρίζουν πως αν είναι υποψήφιος δεν θα χάσει.