Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του: έπαθε… Πρετεντέρη με τον Γιώργο Αυτιά! Ναι, καλά διαβάσατε μόνο που αυτή τη φορά δεν εξέδωσε απαγορευτικό κεντρικά η Κουμουνδούρου όπως στην περίπτωση του εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά ανέλαβε η ΑΥΓΗ να περάσει από λαϊκό δικαστήριο τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το… κατηγορητήριο ο Γιώργος Αυτιάς προπαγάνδιζε επί 20 λεπτά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενος «εν υπηρεσία», όπως έγραψε η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα «φοροτρομοκρατικά σούπερ»!

Και προς τι η ενόχληση; Γιατί παρουσία του Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπυρόπουλου (ΠΑΣΟΚ), αντί να «μασήσει» τα λόγια του και να αφήσει στο απυρόβλητο τα κρυφά προγράμματα των δύο κομμάτων, τα έβγαλε στη φόρα.

Προφανώς το γραφικό της επίθεσης δεν καθιστά αστείο το επεισόδιο σε βάρος του δημοσιογράφου, το οποίο δεν συνιστά έκπληξη λόγω της τακτικής- πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ- να συκοφαντεί όσους αρνούνται να συμπράξουν στη συγκάλυψη της εξαπάτησης.

Αντί η ΑΥΓΗ να σχολιάσει τις φορομπηχτικές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγγνώμη, επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιώργο Αυτιά, που χρόνια τώρα και σε όλες του τις εκπομπές δεν χαρίζεται σε όσους χαρατσώνουν τα νοικοκυριά και κόβουν τις συντάξεις.

Επί του πολιτικού: Η στοχοποίηση του Γιώργου Αυτιά- μετά από τις επιθέσεις και το μπούλινγκ κατά των δημοσκόπων- εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο προληπτικής λογοκρισίας, η οποία αποσκοπεί στον εκφοβισμό όσων ασκούν κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο δεδομένο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι σ’ αυτή την τακτική προσχωρεί και το ΠΑΣΟΚ.