Τι κι αν έχουν ξεκατινιαστεί στην κυριολεξία σε ζωντανές μάλιστα συνδέσεις. Τι κι αν έχουν διαλυθεί με τους kasselistas ν' αποχωρούν και ο ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μέχρι και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην Κουμουνδούρου εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Στέφανο – Σκέτο – Κασσελάκη μόνο και μόνο για να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής που θα περιλαμβάνει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Χωρίς στοιχεία, κάτι που έχει οδηγήσει τα στελέχη της Νέας Αριστεράς –μέχρι τώρα τουλάχιστον– να τηρούν επιφυλάξεις για τη συμμετοχή τους στην πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οπωσδήποτε να φέρει στη Βουλή για να βάλει στο κάδρο το όνομα πρωθυπουργού και να προχωρήσει στη συνέχεια στο ανάλογο σόου μήπως και πάρει πίσω καμία από τις χαμένες ψήφους, ειδικά αυτές που έχουν κατευθυνθεί –δημοσκοπικά πάντα– στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όχι, δεν είναι αστείο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε έτοιμος να… προσφέρει τις ψήφους που έχουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Κίνημα Δημοκρατίας και οι οποίοι επαρκούν και με το παραπάνω για να συμπληρωθούν οι 30 υπογραφές –που δεν διαθέτει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ– για να κατατεθεί άλλη μια πρόταση σύστασης προανακριτικής.
Το καλύτερο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ το συζητάει. Ο Σωκράτης Φάμελλος, που άγεται και φέρεται από τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και δέχεται πιέσεις για ν' αποδεχτεί την… προσφορά του Στέφανου στην περίπτωση που η Νέα Αριστερά καταλήξει να αρνηθεί να συμμετάσχει διά των υπογραφών της στην πρόταση που έχει ετοιμάσει η Κουμουνδούρου.
Στην περίπτωση αυτή φυσικά κερδισμένος θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την γκάφα του Νίκου Ανδρουλάκη που ζήτησε τη συμμετοχή της Πλεύσης Ελευθερίας στις υπογραφές –και την κατάρτιση του κειμένου– για την πρόταση δυσπιστίας που είχε κατατεθεί. Ο Στέφανος θα βγει από την αφάνεια και φυσικά θα δηλώνει ότι πρώτος αυτός «συνέταξε» κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνοντας και τον πρωθυπουργό.
Θα το κάνει το απονενοημένο… διάβημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπει στη λογική τού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ο Σωκράτης Φάμελλος που κινείται με γνώμονα το Συνέδριο και θέλει εσωκομματική ηρεμία; Άγνωστο προς το παρόν. Διάψευση δεν υπάρχει μέχρι τώρα, ουδείς είπε όχι στην πρόταση Κασσελάκη. Στην Κουμουνδούρου πάντως εκτός από την εικόνα που θα δημιουργηθεί μέσα από μια τέτοια συνεργασία βλέπουν και το θέμα Νέα Αριστερά, τα στελέχη της οποίας θα πατήσουν σε μια τέτοια εξέλιξη για να κλείσουν τις πόρτες της… συγκόλλησης.
Τα αποκόμματα που έμειναν στην πολιτική σκηνή με τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία όλα μαζί δεν πιάνουν στις δημοσκοπήσεις ούτε 10% συνεχίζουν να προσφέρουν θέαμα έχοντας αφήσει την πολιτική για άλλους…