Η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη Ν.Δ μετά τις επικείμενες εκλογές εγείρει μείζονος σημασίας θέμα αφού ουσιαστικά χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως εκβιαζόμενο από την κυβερνώσα παράταξη εφόσον αποφασίσει να συμπράξει με αυτή στο πλαίσιο μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης.

Ταυτόχρονα όμως έρχεται να προστεθεί στο γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στοιχεία όπως τα ονόματα που έδωσε ο Αλέξης  Τσίπρας στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις που σημειωτέον δεν διαθέτουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Και αυτό διότι η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε πως αν ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ συμπράξουν με τη ΝΔ τότε θα προκύψει από εκβιασμό σε βάρος του που θα τον αναγκάσει να αποδεχτεί μια σχετική πρόταση.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται  να  γνωρίζει πως υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κάτι που δεν έχει αναφέρει ουδείς, όπως ουδείς έχει αναφερθεί στο περιεχόμενο των στοιχείων που είχαν προκύψει από την επισύνδεση που είχε πραγματοποιήσει η ΕΥΠ. Άλλωστε αυτή είχε σταματήσει χωρίς να προκύψει κάτι. Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει προκύψει από το θέμα της χρήσης παράνομου λογισμικού, θέμα που επίσης προκαλεί ερωτήματα με δεδομένα όσα δημοσιοποιούνται από φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας τη θέση του κόμματός της δήλωσε στον Σκάι ότι αν υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «δεν θα ξέρουμε αν είναι προϊόν εκβιασμού ή ουσιαστικής σύγκλισης. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι δεν ξέρεις αν το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασία θα είναι προϊόν σύγκλισης»

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου είναι μήνυμα. Είναι ένας ωμός εκβιασμός προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις επόμενες κινήσεις του που όμως έρχεται να προστεθεί στο νέο αφήγημα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως στόχο την αμφισβήτηση του αποτελέσματος των επόμενων εκλογών μέσα από μια τραμπική τακτική αλά γκρέκα. Ουσιαστικά δηλαδή στήνεται και ένα σενάριο ώστε να αμφισβητηθεί μια κυβερνητική σύγκλιση που κατά την Κουμουνδούρου μπορεί να προκύψει.

Όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί η δήλωση Ανδρουλάκη πως στόχος του είναι να πάει η Νέα Δημοκρατία στη θέση της αντιπολίτευσης και επιχειρεί να κλείσει όλα τα ενδεχόμενα μέσα από μια ωμή εκβιαστική παρέμβαση η οποία έχει ως βάση τη θεωρία ενός εκβιαστή και ενός εκβιαζόμενου.

Μεταφέροντας την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Πόπη Τσαπανίδου στέλνει ένα μήνυμα στον αρχηγό του κόμματος με το οποίο έχει δηλώσει πως θέλει να συνεργαστεί για να φτιάξουν την… προοδευτική κυβέρνηση το οποίο του καθορίζει την πορεία σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ως μονόδρομο

Τι είπε η Πόπη Τσαπανίδου:

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον Σκάι ότι: «Mια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκληση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή …» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Τσαπανίδου: Για παράδειγμα. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση, δεν ήταν;

Δημοσιογράφος: Θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού εννοείτε και ομηρείας;

Τσαπανίδου: Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;

Δημοσιογράφος: Δηλαδή θέλετε να υπονομεύσετε από πριν μια πιθανή συγκυβέρνηση.

Τσαπανίδου: Όχι, αυτό το λέτε εσείς, εγώ βάζω ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα και δεν τα απάντησε κανένας.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή αυτή θα είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Τσαπανίδου: Δεν θα είναι καθόλου αυτή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήγε το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του λαού και τώρα ανοίγει την ατζέντα της και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Δημοσιογράφος: Άρα λέτε ή κάποιος θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα είναι εκβιαζόμενος.

Τσαπανίδου: Δεν είναι έτσι όπως το λέτε. Αυτό το λέτε εσείς. Εγώ έβαλα ερώτημα.