O γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, είπε αυτό που υπάρχει στη σκέψη των περισσοτέρων, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης και αστάθειας. 

Είπε, δηλαδή, πως σημασία για τη χώρα και κατ' επέκταση για τους πολίτες της, έχει ποιος κρατάει το τιμόνι. Ποιος δηλαδή θα διασφαλίσει μια σταθερή πορεία που δεν θα διαταράξει την κανονικότητα των κατοίκων της, κόντρα στις ανέξοδες υποσχέσεις και πειραματισμούς που στο παρελθόν μας οδήγησαν στα βράχια.

Εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς και μικροκομματικής τακτικής βλέπουμε να επανέρχονται χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, συμπαρασύροντας μάλιστα και πολιτικές δυνάμεις που έδειχναν μια πιο σοβαρή και θεσμική στάση στο παρελθόν. 

«Έχει σημασία ποιος κρατάει το τιμόνι όταν υπάρχουν μεγάλες κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμυρλής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, «δείχνοντας» τον νυν πρωθυπουργό ως αυτόν που όχι μόνο αντιμετωπίζει αλλά και αξιοποιεί τις κρίσεις. «Και εμείς πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κρατάει το τιμόνι, γιατί έχει δείξει ότι τις κρίσεις μπορεί να τις κάνει προκλήσεις και μπορεί να δημιουργεί καλύτερες συνθήκες, σε δύσκολους καιρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.