Διαμαρτύρεται ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς όπως ισχυρίζεται, το νομοσχέδιο που καταρτίστηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαιτεί μελέτη και επεξεργασία.

Προφανώς, η πρωτοφανής δικαιολογία έλλειψης χρόνου μελέτης, οφείλεται στα αυξημένα καθήκοντα του κ. Αποστολάκη, ως προσωπικό Skipper του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε πως «η αιφνιδιαστική ανάρτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Διαύγεια μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα της κίνησης αυτής αλλά και για τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 81 άρθρα, τα οποία χρήζουν σοβαρής μελέτης και επεξεργασίας, που χωρίς τον απαραίτητο χρόνο διαβούλευσης δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο νομοσχέδιο που αφορά στην αναμόρφωση και εν γένει αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην θητεία των στρατευσίμων αλλά και σε ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν σχέση με την εξέλιξη, την επιμόρφωση , την διαβίωση, τις συνθήκες εργασίας, τις αποδοχές αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Η δικαιολογία

Όπως είναι συνηθίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάντα έτοιμη μία διακιολογία, έτσι και ο κ. Αποστολάκης, δήλωσε πως «Για όλα τα παραπάνω απαιτείται ικανός χρόνος ώστε να γίνει η επεξεργασία του σχεδίου νόμου και η υποβολή σχολίων και προτάσεων εκ μέρους των όλων των θεσμικών φορέων και ιδιαίτερα των συνδικαλιστικών, που συνεχώς υποβάλλουν προτάσεις και λύσεις επ' ωφέλειά των στελεχών και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στα σημαντικά αυτά ζητήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα της χώρας δεν υπάρχει χώρος για τακτικές αιφνιδιασμού και μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Αντιθέτως, τα ζητήματα Εθνικής Άμυνας και οποιεσδήποτε σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν πρέπει να γίνονται υπό χρονικούς περιορισμούς και ελλείψει διακομματικής συναίνεσης».