Ο σκαφάτος (Τσίπρας) “ανακάλυψε” ότι “η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο”

341

Ο “άχαστος” (βλ. ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές το 2019), ο “άφαντος” (βλ. Μάνδρα), ο “σκαφάτος” (βλ. Μάτι) και γενικά ο… όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω και στο τέλος… καθαρίζω μ΄ένα “είχα αυταπάτες”, ενημέρωσε(!) τους συντρόφους του, την Πέμπτη στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου, ότι “η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο”. 

Ο λόγος φυσικά για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος από τότε που έχασε την καρέκλα της εξουσίας προσπαθεί να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι ο “σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον,  να συμπεριφέρονται σαν κατσαπλιάδες, να καλλιεργούν το διχασμό της κοινωνίας και να ομνύουν και να επενδύουν στο χάος. Η στρατηγική  (λέμε τώρα…) που ξεδιπλώνουν μέρα με τη μέρα οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ, αποσκοπεί στο μπας και καταφέρουν να κοροϊδέψουν ξανά τον ελληνικό λαό για να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Μόνο που το 2020 δεν είναι 2012 και 2013 όταν αντάμα συριζαίοι, ψεκασμένοι και χρυσαυγίτες είχαν κατασκηνώσει στη πλατεία Συντάγματος, καμώνοντας τους “αντιμνημονιακούς”.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού…
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή σύσκεψη του “πρωινού καφέ”, ο Τσίπρας αφού “ανακάλυψε” ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη “έχασε τον έλεγχο” τα έβαλε στη συνέχεια με όσους (λέγε με Τσακαλώτο) διαφωνούν μαζί του.
Όπως είπε πρέπει να ληφθούν «συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» «προς αυτή τη κατεύθυνση». «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις», προειδοποίησε, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά» και «να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες».
«Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση», απεφάνθη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπερασματικά, η κοινωνία και η κυβέρνηση έχουν άλλη γνώμη στα περί “απώλειας ελέγχου”, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ηγέτη της Κουμουνδούρου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr