Αλλάζει σελίδα η κυβέρνηση, περίπου μία εβδομάδα μετά τις τρομακτικές καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο και τη Μαγνησία, με τον πρωθυπουργό να ρίχνει όλο το βάρος στις άμεσες αποζημιώσεις και τη διεκδίκηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τους πληγέντες.

Το δεύτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πέτυχε και η επίσκεψή του στο Στρασβούργο ήταν επιτυχημένη. Τα 2,25 δισ. ευρώ που εξασφάλισε για τη χώρα μας ήταν το θετικό αποτύπωμα της συνάντησης που είχε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα περίεργα για τη συνάντηση αυτή, η ουσία όμως παραμένει η ίδια. Η προσωπική σχέση Μητσοτάκη-Φον ντερ Λάιεν έπαιξε σημαντικό ρόλο για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας. Η πραγματικότητα αυτή είναι και όποιος δεν την αντιλαμβάνεται κακό του κεφαλιού του.

Από σήμερα η ατζέντα αλλάζει για τον πρωθυπουργό. Η οικονομία επανέρχεται στο προσκήνιο και από χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται εντατικές συσκέψεις για την προετοιμασία της ΔΕΘ και την άνοδο του πρωθυπουργού.

Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δομή της Πολιτικής Προστασίας και την προοπτική αμεσότερης συσχέτισής της με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά θα ανακοινώσει και νέο οικονομικό πακέτο το οποίος θα βοηθήσει όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των συνεργατών του πρωθυπουργού, θα συνεχιστούν κάποια από τα στοχευμένα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συμπερασματικά, ο πρωθυπουργός έχει ξαναγράψει την ομιλία του στη ΔΕΘ. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ισχυρό πολιτικό restart έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση σχεδόν όλο το καλοκαίρι με τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Πλήρη εικόνα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αδυναμίες και την έλλειψη συντονισμού που έφεραν μεγαλύτερα προβλήματα. Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζει με το νι και με το σίγμα τι «τρέχει» και στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην κοινωνία και με αυτό το κριτήριο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του...