Σε πείσμα μιας αντίληψης που θέλει τα αποκαΐδια να αναπληρώνουν το κενό των πολιτικών επιχειρημάτων, αντίληψη από την οποία εμφορούνται αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντα τον αρχηγό του, η κυβέρνηση αντέδρασε τόσο γρήγορα προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους στη Βαρυμπόμπη ώστε αιφνιδίασε ακόμα και όσους προεξοφλούσαν τα αντανακλαστικά της.

Αύριο, Πέμπτη, μετά από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού κλιμακίου που συστάθηκε μετά από εντολή του Πρωθυπουργού θα γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις. Αυτονόητο για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σέβεται τους πολίτες του- έστω κι εάν ορισμένοι εξ αυτών δεν επιδεικνύουν τον αντίστοιχο σεβασμό- να αντιδρά και να δρα άμεσα μετά από μια φυσική καταστροφή, αλλά διόλου αυτονόητο για ένα κράτος που ακόμα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που απέφερε η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Δεν είναι της παρούσης η σύγκριση της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη στην αντιμετώπιση και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, όπως ίσως θα επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υπήρχαν θύματα ώστε να συμψηφιστεί στο συλλογικό υποσυνείδητο η ανικανότητά του. Άλλωστε είναι μάταιο να αντιπαρατίθεται κανείς με το ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που τρία χρόνια μετά από τη τραγωδία στο Μάτι «κρύβεται» θεωρώντας ότι έτσι θα αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Και τι κάνει ως κόμμα- συλλογικότητα όπως είναι; Ακολουθεί την πάγια τακτική του: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Μόνο που αυτή τη φορά η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφήσει χωρίς απασχόληση τα συριζοτρόλ και τους λοιπούς συγγενείς τύπου Αντωνάρου. Ειδικά τους «Αντώναρους» που περίμεναν πως και πως ένα θύμα για να ελεεινολογήσουν κατά του Πρωθυπουργού.

Όλοι αυτοί που εναγωνίως αναζητούν διέξοδο είτε δια μέσου της πανδημίας είτε μέσω μιας φυσικής καταστροφής ώστε να στριμώξουν την κυβέρνηση, λησμονούν ότι δεν είναι το Μάτι που βγάζει… μάτι ως προς την ανικανότητά τους. Ένα χρόνο πριν το Μάτι, τον Αύγουστο του 2017, το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας και ο Κάλαμος είχαν παραδοθεί επί τετραήμερο στις φλόγες και ο Αλέξης Τσίπρας ανεζητείτο! Την τέταρτη ημέρα εμφανίστηκε για να πει: «αποφύγαμε τα χειρότερα»!

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, και ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι συλλογικότητα τύπου ΣΥΡΙΖΑ με τσόντα ΑΝΕΛ. Ο Πρωθυπουργός ούτε συσκέψεις «μαϊμού» στήνει για να παίξει θέατρο, ούτε τάζει αφού προηγουμένως δεν έχει γίνει πλήρης και διεξοδική καταγραφή των ζημιών.

Είναι βέβαιο, και αυτό μαρτυρά η σύσταση του κυβερνητικού κλιμακίου, ότι τα μέτρα αποκατατάστασης τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο, θα προσεγγίσουν το πρόβλημα με ευαισθησία και υψηλή αίσθηση του χρέους που οφείλει να έχει ένα σοβαρό κράτος έναντι των πολιτών του. Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αποδείξει διαχειριζόμενη την υγειονομική κρίση ότι είναι δίπλα στον πολίτη χωρίς θεατρινισμούς και λαϊκίστικες κορώνες.

Χ.Π.Π.