Αυτοί που πίστευαν ότι Κασσελάκης-Πολάκης είναι το ίδιο και το αυτό επιβεβαιώθηκαν μόλις είδαν τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν της… υποτιθέμενης διαγραφής του βουλευτή. 

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς 

Μετά την αρχική του απόφαση, ο Στέφανος Κασσελάκης –κατά την προσφιλή του τακτική– επιτέθηκε μέσω social media στα 87 στελέχη του κόμματός του που έχουν άλλη άποψη και μέσω αυτών στον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια και επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης, ρίχνοντας τα «βέλη» του προς την Όλγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη επειδή τάσσονται υπέρ της οριστικής διαγραφής του. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, παρέθεσε δύο τίτλους από τις τοποθετήσεις των συγκεκριμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Μια ζακετούλα να πάρετε εσείς οι δύο, θα έχει κρύο τον Οκτώβρη». 

Στην ίδια ανάρτηση κάνει αναφορά σε κάποιο «γκάλοπ», το οποίο όπως προκύπτει είναι... ένα άτυπο poll ενός τυχαίου χρήστη του Χ (πρώην twitter) με ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να διαγραφεί». Μεταξύ δύο επιλογών, οι ακόλουθοί του απαντούν κατά 92% η Όλγα Γεροβασίλη και κατά 8% ο Παύλος Πολάκης. 

Άρθρο με… παραγγελία 

Στο ίδιο πλαίσιο και συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά των «87», ο Κασσελάκης μάλλον έδωσε… εντολή σε «δικά του» μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να παρέμβουν υπέρ Πολάκη. Ετσι, με κοινό τους άρθρο, πέντε μέλη της «προεδρικής φρουράς», οι Μιχάλης Γιαπιτζής Λεωνίδας, Μπεχράκης, Θανάσης Οικονόμου, Μαύρα Σαραντοπούλου και Μάρκος Χατζησάββας, στηρίζουν ανοιχτά τον διαγραφέντα βουλευτή, υπενθυμίζοντας με νόημα πως «δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Παύλος Πολάκης όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνος που ξεσκέπαζε σκάνδαλα διαφθοράς στην Υγεία, τις τράπεζες και αλλού, ενώ επίσης κονταροχτυπήθηκε ανοιχτά και τεκμηριωμένα με κατεστημένα συμφέροντα».
Εξάλλου στο πλευρό του πρώην υπουργού έχουν ταχθεί η Ελενα Ακρίτα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, ο Κώστας Μπάρκας και πολλοί άλλοι, βυθίζοντας σε αμηχανία τον ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου.

Πάντως, ο Παύλος Πολάκης, εμφανίζεται μάλλον δύσπιστος απέναντι στους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «δεν φτάνουν οι αγάπες», ενώ τρολ και ιστότοποι φιλικά διακείμενοι στην Κουμουνδούρου, μαζί με πολλούς οπαδούς του βουλευτή Χανίων, αποδοκιμάζουν συστηματικά την απόφαση Κασσελάκη, προτρέποντας τον Πολάκη είτε να ηγηθεί του κόμματος είτε να προχωρήσει στην ίδρυση νέου. Δεν είναι τυχαίο ότι η μετά τη διαγραφή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αριθμεί 10.100 likes, όταν η πρόσφατη ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη, για το ίδιο θέμα, μετρά μόλις 2.500. 

Μισόλογα από Κεχαγιά 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, χαρακτήρισε «σενάρια» τα όσα ακούγονται περί επιστροφής του Παύλου Πολάκη πριν από το Συνέδριο: «Ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε για λόγους αντι-κοινοβουλευτικής προφανώς συμπεριφοράς να διαγραφεί από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης […]. Και θέλω να σας πω είναι ότι ο κ. Πολάκης φέρθηκε με έναν τουλάχιστον –και χρησιμοποιώ έναν επιεική χαρακτηρισμό– άκομψο τρόπο απέναντι σε μια υπάλληλο ή συνεργάτιδα ενός υπουργού».
«Για τη συμπεριφορά αυτήν ο κ. Πολάκης αξιολογήθηκε, κρίθηκε και τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το να ανοίγουμε άλλα θέματα, ενώ και στο παρελθόν δεν έχουν ανοίξει σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση. Για παράδειγμα, όταν διεγράφη από τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής γιατί είχε μία μη σωστή συμπεριφορά, με χαρακτηρισμούς απέναντι στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η διαγραφή αυτή δεν συνοδεύτηκε και από διαγραφή από το κόμμα. Ο κ. Κουρουμπλής παρέμεινε μέλος του κόμματος», τόνισε η κ. Κεχαγιά. 

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση ο Παύλος Πολάκης να επανέλθει πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια απάντησε: «Δηλαδή κάποιοι γνωρίζουν και βάζουν και οδικό χάρτη στη δυνητική επιστροφή του κ. Πολάκη, ενώ ακόμη δεν έχει σβήσει καλά καλά το μελάνι για την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα;». Όσο για το αν πρέπει να παραδώσει την έδρα του, η κ. Κεχαγιά τόνισε πως «δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα», κόβοντας κάθε συζήτηση. 

Εχει ενδιαφέρον ότι η εκπρόσωπος Τύπου, ακόμα μία φορά, συγκρίνει τις εξελίξεις με αντίστοιχες της εποχής Τσίπρα, όπως η αναφορά της στην περίπτωση Κουρουμπλή, φανερώνοντας έτσι ότι για τον Στέφανο Κασσελάκη πραγματικοί εχθροί είναι ο πρώην πρωθυπουργός και οι εσωκομματικοί υποστηρικτές του, ενώ όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης, σε πλήρη συνεννόηση, αλλάζουν ρόλους κατά το προσωπικό τους συμφέρον.