Με κάποιον μαγικό τρόπο στην Κουμουνδούρου κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε γνωστό όριο ανοησίας. Ξεκινώντας από χθες με μπροστάρη το – κομματικό όπως φαίνεται – έντυπο της ΕΦΣΥΝ μετέτρεψαν τις φαντασιώσεις τους σε “ρεπορτάζ” για να καταγγείλουν τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να αποκαταστήσει τον τέως βασιλιά.

Η φαντασίωση έγινε πρωτοσέλιδο και στη συνέχεια ανέλαβε το γραφείο τύπου του κόμματος. Αφορμή το ιδιωτικό ταξίδι Μητσοτάκη στη Σκωτία μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα Καρόλου. Η αξιοποίηση του Τατοΐου ξάφνου έγινε σκάνδαλο για τους ΣΥΡΙΖΑίους οι οποίοι προφανώς – κρίνοντας από τα πεπραγμένα τους επί πέντε χρόνια- μάλλον επιθυμούν να μπουν μπουλντόζες και να το ισοπεδώσουν. Μαζί με την ιστορική μνήμη και τα όσα οφέλη μπορούν να προκύψουν.

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις λοιπόν εμμένουν σε ένα σενάριο που μπάζει από παντού. Δεν αντιλαμβάνονται οι δύστυχοι πως οι Γλύξμπουργκ δεν έχουν επί της ουσίας ερείσματα στην κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνονται πως είναι οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι που τους δίνουν αξία μεγαλύτερη από εκείνη που τους αναλογεί. Ως ανιστόρητοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως η τέως βασιλική οικογένεια είναι τέως και τέτοια θα μείνει. Και το σημαντικότερο πως η χώρα έχει πολίτευμα και δεν απειλείται από κανέναν πέρα από τους ανόητους της αριστεράς που στοιχειώνονται από φαντάσματα που δεν υπάρχουν.

Κάνουν λόγο για κόλλημα της ΝΔ με τους Γλύξμπουργκ και «επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974.

Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα.

Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια – και μάλιστα ως πρωθυπουργός – διαπιστευτήρια στον τέως».

Αυτή η ανακοίνωση θυμίζει κάτι από την… δυτική προπαγάνδα κατά του πυρηνικού δυστυχήματος το 1986 στο Τσερνόμπιλ, μέρα που είναι. Θα μπορούσε να την έχει γράψει και ο ίδιος άνθρωπος που τότε υποστήριζε διάφορα ακατάληπτα και κυρίως αντιεπιστημονικά.

Αν εντέλει δεν ευθύνεται ο οβελίας για το παραλήρημα, τότε σίγουρα φταίνε τα πολλά χαστούκια που έχουν δεχθεί από τον Μητσοτάκη και οι συνεχόμενες ήττες.