Στο ειδικό δικαστήριο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τη Δευτέρα αναφέρεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου στη στήλη του το «Στίγμα» στην εφημερίδα τα Νέα υπενθυμίζοντας για όσους το έχουν ξεχάσει ότι είναι άμεσα… ενδιαφερόμενος για την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι αποτελεί μια από τις περιπτώσεις για τις οποίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος βρίσκεται στα έδρανα των κατηγορουμένων αντιμετωπίζοντας την κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας.

Η υπόθεση γνωστή. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να είχε δώσει εντολές προκειμένου να βρεθεί κάτι μεμπτό σε βάρος του δημοσιογράφου των Νέων. Και αφού δεν είχε βρεθεί φέρεται να είχε δώσει εντολή να «στηθεί» κάτι. Η άρνηση του τότε εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ήταν η αιτία που ο Γιώργος Παπαχρήστου την είχε γλιτώσει, όπως ο ίδιος αναφέρει παραπέμποντας την όλη υπόθεση σε τακτικές που ακολουθούνται στη λατινική Αμερική από καθεστώτα που λύνουν με άλλου τρόπους τις διαφορές τους με όσους ενοχλούν.

Αυτό που όμως αναφέρει στη συνέχεια δείχνε και το μέγεθος της υποκρισίας εντός και εκτός Ελλάδα. Ενώ η υπόθεση είναι γνωστή ουδείς εκ των… ευαίσθητων για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ελευθερία του Τύπου δεν ασχολήθηκε. Ακόμη Ένωση του εξωτερικού, καμία ΜΚΟ κανένα… 108 δεν εξεδόθη για την τότε κυβέρνηση, που σημειωτέον δεν είχε στοχεύσει μόνο σε δημοσιογράφους όπως ο Γιώργος Παπαχρήστος. Είχε στοχεύσει στο σύνολο των ΜΜΕ και τον έλεγχό τους μέσα από την προσπάθεια να δοθούν τηλεοπτικές άδειες κατά το δοκούν, να στηθεί το γνωστό ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL (περί αυτού έρχεται ένα ακόμη δικαστήριο που αφορά στον Νίκο Παππά) και να κλείσουν μη ελεγχόμενες εφημερίδες και λοιπά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (η τακτική που τώρα καταγγέλλει άλλωστε η Κουμουνδούρου αναφορικά με τη διανομή της διαφημιστικής πίτας κατόπιν εντολών χρησιμοποιήθηκε κατ επανάληψη την περίοδο 2015 – 2017).

Η… α λα κάρτ όμως ευαισθησία των διαφόρων δημοσιογραφικών ενώσεων προκαλεί εντυπώσεις πολύ δεν περισσότερο όταν έχει φτάσει η υπόθεση του Γιώργου Παπαχρήστου να αποτελεί μια απο τις κατηγορίες σε βάρος ενός πρώην υπουργού. Οπως ο ίδιος άλλωστε αναφέρει στη στήλη του «γι αυτό το έγκλημα θα δικαστεί. Είναι λέει σε βαθμό πλημμελήματος η κατηγορία, και ας πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο θα έπρεπε να συγκινήσει ευαίσθητες δημοσιογραφικές οργανώσεις τύπου «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», «Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι», ευρωπαικές δημοσιογραφικές ενώσεις κλπ. Αλλά βλέπεις, εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και εκείνοι απλώς είναι α λα καρτ ευαίσθητοι».