Σε ρόλο «παιδονόμου» εμφανίζεται ο αρθρογράφος της «Αυγής» και προνομιακός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος στις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών αναφέρεται στα θέματα της διάσπασης. Μάλιστα πότε «μαλώνει» τους μεν, πότε τους δε, πότε και τους δύο ταυτόχρονα.
Έτσι τη μία στρέφει τα βέλη της κριτικής, όπως γράφει η εφημερίδα το «Ποντίκι», στους αποχωρήσαντες υιοθετώντας τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, ότι δεν του έδωσαν χρόνο και πως τα περί πολιτικών διαφωνιών είναι δικαιολογίες.
Την άλλη κάνει κριτική στον Κασσελάκη για την επίθεση περί «καρέκλας» στην Αχτσιόγλου: «πόθεν προκύπτει σύνδεση Αχτσιόγλου με καρέκλα ως στόχο; Επειδή έτσι; Ενώ προκύπτει εύκολα σύνδεση Αχτσιόγλου με εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, οκτάωρο, ας πούμε. Και Αχτσιόγλου με Τσίπρα- για χρόνια. Σβήνουν αυτά το σοβαρό, τραυματικό λάθος να επιλέξει τη διάσπαση; Όχι βέβαια. Αλλά ούτε και η διάσπαση σβήνει αυτά».
Πάντως η κριτική στον Κασσελάκη πυκνώνει. Την Κυριακή σημείωνε ότι «κάποτε υπήρξε ανάγκη για βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ Σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει ανάγκη για βίαιη ωρίμανση του πρόσφατα εκλεγμένου προέδρου του».
Στο άρθρο με το οποίο ασκεί κριτική για τα περί σύνδεσης της Αχτσιόγλου με την καρέκλα δεν παραλείπει να σημειώσει ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την «παρακαταθήκη» Τσίπρα που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανάρτησή του και του συστήνει ουσιαστικά να ακούει διαφορετικές γνώμες πριν μιλήσει, αν θέλει να τοποθετείται υπεύθυνα, όπως ο Τσίπρας.
Ο τελευταίος, αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός, «ουδέποτε μίλησε δημόσια χωρίς να διαβουλευτεί με έναν ευρύ και «πολύπλαγκτο» κύκλο στελεχών για τη σκοπιμότητα, το ύφος, κάθε διατύπωση ή λέξη. Το παραξήλωνε, μάλιστα κάποτε. Κι αυτό δεν του το επέβαλε η άγνοια της γλώσσας- μια χαρά είναι τα ελληνικά του. Αλλά η γνώση της ευθύνης…».