Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνημε τίτλο «Απαράδεκτη η σειρά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο» υπέβαλε το κόμμα Νίκη του κ. Νατσιού στην οποία αναφέρει ότι «την περασμένη εβδομάδα η συνδρομητική υπηρεσία παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ “Αλέξανδρος, η δημιουργία ενός Θεού” και όπως σχολιάζεται και από αρκετά ΜΜΕ, πέραν των ιστορικών ανακριβειών, οι παραγωγοί, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού, παρουσίασαν τον Μέγα Αλέξανδρο να έχει ερωτικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του Ηφαιστίωνα, δείχνοντας μάλιστα να φιλιούνται στο στόμα».

Και συνεχίζουν με την «υπεράσπιση του ανδρισμού» του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσω υποτιθέμενων ιστορικών δεδομένων: «Στη σειρά δίνεται και ψευδεπίγραφη ιστορική αφήγηση, για να δοθεί αληθοφάνεια και να περάσει υποσυνείδητα η αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στην αρχαιότητα και μεγάλοι άνδρες, όπως ο Αλέξανδρος, είχαν ερωτικές σχέσεις με άλλους άνδρες. Στοιχείο που δεν έχει καμία ιστορική βάση, ενώ σύμφωνα με πολλές πηγές οι αρσενοκοίτες (κίναιδοι) στερούνταν ακόμη και τα πολιτικά τους δικαιώματα (...)».

Με βάση όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία, το βάρος της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας πέφτει στους ώμους της κυρίας Μενδώνη, η οποία ερωτάται άνευ περιστροφών: «1) Ποιες είναι οι ενέργειες που θα λάβετε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας; 2) Σκοπεύετε να κινηθείτε δικαστικά κατά των ιδιοκτητών της εταιρείας Netflix για τη σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων;». Ελπίζω η υπουργός να τα καταφέρει κι άλλο κακό να μη μας βρει.