Έμπειρος κοινοβουλευτικός, αξιοπρεπής και ευπρεπής με περγαμηνές και κυρίως θέσεις και άποψη, ο Νικήτας Κακλαμάνης προτάθηκε για νέος πρόεδρος της Βουλής. Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος, γνωρίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο λίγοι. Ως εκ τούτου, οι φήμες που φέρουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην τον ψηφίσει την προσεχή εβδομάδα μόνο ως αυτοκτονικός ιδεασμός μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι φήμες έχουν ξεκινήσει από την ίδια τη Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη της οποίας αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της μη ψήφισής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος λόγω της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει πρόσωπο από την Κεντροδεξιά και όχι από την κεντροαριστερά (του ΠΑΣΟΚ βέβαια) που εκβιαστικά σχεδόν ζητούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως θα εκθέσει ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ που ήδη μετράει ζημιές από τη στάση του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανησυχώντας μάλιστα και για το ενδεχόμενο το πρόσωπο που επέλεξε να προτείνει, ο Τάσος Γιαννίτσης, να βρεθεί στην τρίτη θέση κατά την ψηφοφορία του επόμενου Σαββάτου.
Άλλωστε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για τον Κωνσταντίνο Τασούλα ανέφερε πως άλλο το θέμα του Προέδρου της Βουλής και άλλο το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να αιτιολογήσει τη θέση του και την απόφασή του δεδομένου και του προσώπου που έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό και το οποίο, αν μη τι άλλο, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται και γι' αυτήν τη θέση.
Οι φήμες βέβαια μπορούν να παραμείνουν φήμες. Και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβεβαιώσει πως το πρόβλημα που υπάρχει είναι μεγάλο και θα δώσει τροφή για περαιτέρω γκρίνια και δυσφορία εσωκομματική. Δυσφορία που ήδη υπάρχει με αφορμή τους χειρισμούς στο ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.