Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία επιχείρησε να δολοφονήσει με drone τον Βλαντιμίρ Πούτιν και εξήγησε ότι θα αντιμετώπιζε με πολύ μεγάλη επιφύλαξη οποιαδήποτε πληροφορία προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Ερωτηθείς για το αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που αυτό χτυπούσε στόχους στο ρωσικό έδαφος, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απάντησε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για το πώς θα αμυνθεί. 

Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Το απόγευμα της Τετάρτης (3/5) πάντως οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε τις κατηγορίες σε βάρος της Ουκρανίας και μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ρωσικού κοινοβουλίου Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο οποίος ζήτησε να γίνει χρήση «όπλων ικανών να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου».  

Στις δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν στο Telegram, ο Βολόντιν ανέφερε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να διαπραγματευθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι , μετά την επίθεση όπως ισχυρίζεται που έγινε, την οποία το Κίεβο αρνείται.

Υψηλόβαθμος σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, πάντως, απέρριψε τις κατηγορίες περί απόπειρας δολοφονίας του Πούτιν, λέγοντας ότι αυτές υποδηλώνουν πως η Μόσχα προετοιμάζει μια μεγάλη «τρομοκρατική προβοκάτσια».