Σε μία δήλωση με πολλούς αποδέκτες προχώρησε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την κοινή εκλογική κάθοδο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος με το κόμμα του Μελανσόν, τους Οικολόγους και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω απόφαση μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού. Η δήλωση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές για μεγάλη συνεργασία της κεντροαριστεράς, με τον Ανδρέα Λοβέδρο να έχει επισημάνει ότι στο στόχο για την εξουσία πάντα πρέπει να μπαίνουν όρια.

Στην αιχμηρή ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη Γαλλία, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει: “Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε κοινή εκλογική κάθοδο με το κόμμα του Μελανσόν, τους Οικολόγους και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Καμμία έκπληξη από την εξέλιξη αυτή που αποτελεί το τελικό στάδιο ενός προδιαγεγραμμένου κατήφορου, φοβάμαι χωρίς επιστροφή.

Πρόκειται για απόφαση που επί της ουσίας ακυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν και μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού”.