Η αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών τείνει να γίνει το γεγονός με τη μεγαλύτερη μικροπολιτική εκμετάλλευση στην Ελλάδα, καθώς ο λαϊκισμός και τα fake news, εν μέσω ελλιπών στοιχειών, παρουσιάζονται με αμφιλεγόμενους τρόπους από τα social media, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα με θεωρίες συνωμοσίας και αυθαίρετες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης. 

Ο νέος κύκλος λαϊκισμού αρχίζει με τις υποθέσεις της αντιπολίτευσης για ένα «βαγόνι-φάντασμα», για το οποίο κρυαγάζουν πως «εξαφανίστηκε». Ωστόσο, ακόμα μία φορά βρίσκονται έκθετοι όπως και στην ανάλογη περίπτωση της «μικρής Μαρίας από τον Έβρο, που την τσίμπησε ο σκορπιός».

Αλλά ας δούμε τι συμβαίνει με αυτό το περίφημο βαγόνι, η μεταφορά του οποίου έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο Κουλούρι μετά το αίτημα του εφέτη-ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Η άβολη αλήθεια για την αντιπολίτευση

Σύμφωνα με πληροφορίες από πραγματογνώμονες των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, δεν πρόκειται για βαγόνι-φάντασμα, αλλά το βαγόνι αυτό είχε ήδη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες στις 8 Μαρτίου 2023. Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες (έρευνα, φωτογράφηση, καταγραφή) και στη συνέχεια επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, καθώς ήταν κοντέινερ με εμπορεύματα ιδιωτών και όχι σιδηροδρομικός εξοπλισμός.

Για το κατεστραμμένο πλέον κοντέινερ υποβλήθηκε αίτημα από ιδιώτες πραγματογνώμονες να εξεταστεί εκ νέου και έτσι ο ανακριτής έδωσε εντολή να μεταφερθεί και αυτό στο Κουλούρι, όχι γιατί το αναζητούσε αλλά γιατί έχει δοθεί η εντολή να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των συγγενών και να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για συγκάλυψη.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και την επιβατική.

Ο ίδιος πραγματογνώμονας τονίζει ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ -φέρει ίχνη σύγκρουσης και μπλε μπογιά από το χτύπημα με την πίσω ηλεκτρομηχανή- βρισκόταν αρκετά μακριά από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι διορισμένοι πραγματογνώμονες ορθώς θεώρησαν σημαντικά για τη σύγκρουση τα πρώτα τρία βαγόνια (επίπεδες πλατφόρμες) με τις λαμαρίνες, ενώ κράτησαν και την τέταρτη πλατφόρμα στον φυλασσόμενο χώρο στο Κουλούρι και φυσικά και τις δύο ηλεκτρομηχανές της εμπορικής.

Οι ισχυρισμοί Κασσελάκη

Προφανώς χωρίς να έχει καταλάβει το γεγονός με το βαγόνι, το οποίο ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει καν, προσπαθεί με ανάρτησή του να συντηρήσει το «αφήγημα της συγκάλυψης», παρακάμπτοντας το πόρισμα των πραγματογνωμόνων. 

Ο κ. Κασσελάκης λοιπόν υποστηρίζει πως «16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε οικόπεδο ιδιώτη!

Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε;
Ποιος έδωσε την εντολή;
Επιτέλους δώστε απαντήσεις!
Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

Σε κοινή γραμμή ο Ανδρουλάκης

Τον παραπάνω ισχυρισμό, της δήθεν συγκάλυψης, ακολούθησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το ΠΑΣΟΚ να βγάζει ανακοίνωση και να αναφέρει: «Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».