Όλο και πλησιάζει η ημέρα όπου οι Έλληνες θα αισθάνονται ευγνώμονες που ο Κασσελάκης έφυγε από την Αμερική και παράτησε τη λαμπρή επιχειρηματική του καριέρα για να έρθει στην Ελλάδα και να μας εκπολιτίσει. Και να σκεφθείτε ότι αυτό το αστέρι του Κολεγίου είχε φύγει λόγω… παραδικαστικού! Έτσι τουλάχιστον είχε πει στο πρώτο video clip με το οποίο πλάσαρε τον εαυτό του στο κοινό που ψοφάει για αυτοδημιούργητους αδικημένους. Άλλωστε πώς αλλιώς θα έκανε εντύπωση στο συριζαϊκό κοινό που είχε μάθει από τον Πολάκη ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι εκτός από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα επόμενα video clips ο «σκληρός» του Μαϊάμι το έκανε «γαργάρα» το… παραδικαστικό μια και ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση που αφορούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατρός του. Έτσι επικεντρώθηκε στον σκοπό για τον οποίον θυσίασε τις υλικές απολαύσεις: το όραμά του για μια «Ελλάδα νέα», όπως τότε που στις 18 ο Ανδρέας θα έφερνε τον σοσιαλισμό με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον λαό στην εξουσία. Αυτός τώρα, όπως είπε σε έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, θα εξοβελίσει την ελίτ της Αθήνας. Πώς; Κρατήστε τα λόγια του: «Οι (ο πληθυντικός της μεγαλοπρέπειας - vos) ελίτ της Αθήνας, εάν πετύχω σ’ αυτό που κάνω (sic), πολλές πολιτικές καριέρες θα τελειώσουν»!

Ωστόσο, θα χρειαστεί να μάθει και ο ίδιος τι κάνει γιατί μέχρις ώρας ούτε τι κάνει ούτε τι λέει ξέρει. Θέλετε ένα παράδειγμα, πάλι πρόσφατο; Τα λιμάνια, είπε στην Ηγουμενίτσα, είναι δημόσια αγαθά. Και όχι μόνο, αλλά «είναι και γεωπολιτικά». Σωστός ο πρόεδρος και με θέσεις που διευρύνουν τους ορίζοντες της πολιτικής σκέψης, αφού αν τα λιμάνια είναι «δημόσια αγαθά» είναι και «γεωπολιτικά», κατά την ίδια έννοια είναι και τα γκαράζ, οι πιλοτές, οι μαρίνες και γενικά ό,τι βολεύει κάποιον που του είπαν ότι για να είσαι πρόεδρος σ’ ένα κόμμα της Αριστεράς κάθε πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από το ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του επιθέτου «δημόσιος».

Πάντως, ό,τι και να λέμε εμείς, ο Κασσελάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για την κατάλληλη χώρα με το κατάλληλο κοινό. Ζητώ συγγνώμη αν προσβάλλω τους θαυμαστές του, αλλά ξέρει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται γιατί τηρεί με συνέπεια τη ρήση του Μιτεράν πως «Δημοκρατία είναι το θεσμικό δικαίωμα να λες ανοησίες». Και αυτό το δικαίωμα το έχει κερδίσει επαξίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Easy Writer