Πυρά εναντίον των πρώην συντρόφων του, Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας με ανάρτηση του στο Facebook. Παράλληλα υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι διαμορφώνει την αριστερά της νέας εποχής. 

Ο Νίκος Καρανίκας ξεσπάθωσε κατά της Νέας Αριστεράς, αναφέροντας ότι το κόμμα αποτελεί μια μόνο παρέα - φράξια που έχασε από τον Κασσελάκη και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά γράφει, ασχολούνται με το να κουτσομπολεύουν κακόβουλα τον Στέφανο Κασσελάκη, θυμίζοντας τα άκρα της αισθητικής και της ηθικής. Τα καρφιά του δεν σταματούν εδώ καθώς επιτίθεται ονομαστικά στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νίκο Μπίστη, για τους οποίους υποστηρίζει ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχασαν και τώρα ο κόσμος τους τιμωρεί στις δημοσκοπήσεις για την αποστασία και την κατάχρηση των εδρών που κράτησαν. 

Πιστεύοντας ότι κάνει πολιτικές αναλύσεις για την αριστερά, ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα υποδεικνύει την Νέα Αριστερά ως αυτή που εγκλωβίζεται στο παρελθόν. Παράλληλα όπως κάποτε έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα ως ροκ σταρ, ο Νίκος Καρανίκας βλέπει τώρα τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον νέο σταρ της αριστεράς που οδηγεί την ιδεολογία του στο μέλλον. Αν μη τι άλλο οι αναλύσεις Καρανίκα είναι πάντα απολαυστικές. 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: 


«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ενημέρωση για το τι κάνει και το τι συμβαίνει στον σύντροφο Κασσελακη χάριν της αναφοράς κουτσομπολιού στο διαδίκτυο από τα μέλη του κόμματος των αποστατών ΝΑΡ2.

Αναπαράγουν την κάθε του κίνηση και σχολιάζουν το κάθε του βήμα θυμίζοντας κάτι από τα άκρα της ηθικής και της αισθητικής.

Έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επειδή έχασαν, αλλά δεν αντέχουν την απομάκρυνση καθώς βλέπουν ότι δημοσκοπικά ο κόσμος τους τιμωρεί για την αποστασία κατάχρηση των εδρών. 

Το κόμμα των Αχτσιογλου Χαριτση Μπίστη (Ναρ2), προσδιορίστηκε από την ήττα στην αντιπαράθεση με τον Κασσελακη. Έχει ταυτότητα πλέον. Είναι η παρέα – φράξια που έχασε από τον Κασσελακη.

Τώρα είναι αργά να διεκδικούν ένα αριστερό αφήγημα γιατί τους το έφαγε η εμπάθεια.

Η εμπάθεια και τα κόμπλεξ δεν είναι σωστοί σύμβουλοι όταν πρόκειται για πολιτική και τα ζητήματα της κοινωνίας. Γενικά δεν είναι καλοι σύμβουλοι για την ζωή μας τα συναισθήματα που μας τυφλώνουν.

Η αριστερά που σέρνεται από τον παρελθόν είναι λογικό να αναπαράγει το παρελθόν και να αναμένει το παρελθόν αγαπώντας το σαν να είναι το αύριο της οικειότητας του. Αναλύει θεωρητικούς του παρελθόντος γιατί ζει το παρόν σε απόσταση.

Οι αναλύσεις για την κοινωνική οργάνωση και τους κοινωνικούς σχηματισμούς και συσχετισμούς δεν μπορούν να είναι αιώνιοι και σταθεροί καθώς η κοινωνία δεν είναι κάτι το σταθερό.

Το κεφάλαιο όπως και η εργασία δεν αναπαράγουν τις δυνάμεις τους, αντιθέτως, τις ανανεώνουν, τις καταστρέφουν, τις αλλάζουν, τις μετασχηματίζουν και όχι με μια γραμμική αποκαλυπτική αντίληψη αλλά αντιθέτως πολυσχιδές και με μια φράκταλ διάσταση που γεμίζει με νέες δυνατότητες και νέα πεδία.

Η κοινωνία και η αριστερά έχουν ανάγκη από νέες αναλύσεις και αυτές δεν θα προκύψουν από την ανανέωση κάποιου παρωχημένου σχήματος και σκέψης, ούτε από την κοινωνία του 19ου αιώνα με τους αναλυτές του 20ου να βυθίζονται στο δικό τους παρελθόν και στις κοινωνικές τάξεις που δεν υφίστανται όπως αναλύθηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η αριστερά της εποχής μας και γι αυτό ενοχλεί τον καθωσπρεπισμό και την σοβαροφάνεια του αναχρονισμού.

#θεωρία_ιδεολογία_πολιτική »