Ένα πρόσωπο που ακούσαμε ελάχιστα στις εσωκομματικές φουρτούνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώην βουλευτής, Φώτης Κουβέλης. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετά χρόνια, μίλησε στην ΑΥΓΗ για το μέλλον του κόμματος. 


Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την ελεύθερη πτώση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο όσοι αποχώρησαν από το κόμμα δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό λόγο, υπονοώντας ότι οι πρώην σύντροφοι του έφυγαν διότι δεν ανέλαβαν εκείνοι την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε μόνο όσοι έφυγαν, ωστόσο η πτώση είναι προσωρινή διότι βλέπει το κόμμα να καταφέρνει να ανακτήσει το εκλογικό του κοινό στις ευρωεκλογές. 


Συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων


Ο Φώτης Κουβέλης, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εξυπηρετεί αναπτυξιακές πολιτικές, εξέφρασε την άποψη στον κλασικό του τόνο ότι είναι αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο μια συνεργασία των αριστερών κομμάτων στις εκλογές αποτελεί πρόταγμα των δημοκρατικών πολιτών και ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς. 


Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του, Μαρία Κουβέλη, ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί.