Σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θυμήθηκε να μιλήσει μετά από πολύ καιρό. Μέσα από ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται για το κλίμα διάλυσης του κόμματος. Και, ως συνήθως, λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα.

Στην ανάρτησή του, ο 76χρονος πολιτικός αιτιολογεί την εσκεμμένη «αποχή του από τις διαδικασίες που δεν υπηρετούν το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλο από την ενότητα και την ύπαρξή του», ρίχνοντας ουσιαστικά καρφιά στους πάντες εντός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι διαμάχες δεν έχουν τέλος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι εύκολο να διαλυθεί το κόμμα αλλά δύσκολο να κρατηθεί ζωντανό και ενωμένο και καλεί όλα τα στελέχη να δουλέψουν για το δεύτερο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι γνωρίζει ποιος έχει δίκιο σε αυτή την διαμάχη, εννοώντας τον πόλεμο του Στέφανου Κασσελάκη ουσιαστικά σχεδόν με όλα τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, ωστόσο… αρνείται να το αποκαλύψει. Για ακόμη μια φορά ο Φώτης Κουβέλης αρνείται να πάρει ξεκάθαρη στάση και το παίζει υπεράνω όλων και ανεξάρτητος. Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η κόρη του, Μαρία Κουβέλη, η οποία ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, στήριξε Κασσελάκη ωστόσο τώρα δεν τοποθετείται για τον εμφύλιο του κόμματος.

Ακολουθεί η ανάρτηση Κουβέλη:

«Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Έχω άποψη για τα όσα ταλαιπωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Απέχω, όμως, από το να ενταχθώ σε διαδικασίες που δεν υπηρετούν το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλο από την ενότητα και την ύπαρξή του. Ξέρω ποιος έχει δίκιο. Αλλά, ας προσέξουν όλοι: τα σκληρά λόγια που σήμερα λέγονται δύσκολα αύριο μαζεύονται. Είναι εύκολο να διαλυθεί ένα κόμμα από το να το συντηρήσεις, να το κρατήσεις ζωντανό και χρήσιμο για την κοινωνία. Ας εργασθούμε για το δεύτερο. Αυτό συνιστώ σε όσους απευθύνονται σε μένα».

kouvelhs.jpg