Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εμφανίσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να δηλώσει ότι η επιλογή του το 2015 ήταν μονόδρομος. Μόνο που ο «φίλος» και τότε συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος τον αδειάζει με συνοπτικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει στην εν λόγω εκπομπή ότι η σχέση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο είχε αρχίσει να δημιουργείται από το 2008 εξαιτίας της στάσης που είχε κρατήσει ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Κώστας Καραμανλή στα απίστευτα επεισόδια που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν δηλαδή καιγόταν για πολλές ημέρες η Αθήνα, έρμαιο στους μπάχαλους και σε όσους και τότε επένδυαν στην πολιτική αποστεθεροποίηση έχοντας και την ανάλογη πολιτική στήριξη κομμάτων όπως ο τότε Συνασπισμός.
Μόνο που ο Πάνος Καμμένος –το κόμμα του οποίου έδωσε τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση δύο φορές το 2015– σε συνέντευξή του στο iefimerida όχι απλά τον αδειάζει, αλλά αναδεικνύει και την ευκολία με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την πραγματικότητα με τρόπο που τον εξυπηρετεί αναλόγως των περιστάσεων.
Συγκεκριμένα, ο τότε κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος όχι απλά δεν ήταν η πρώτη επιλογή και… μονόδρομος, αλλά ήταν τέσσερα τα πρόσωπα που εξετάζονταν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης αποκάλυψε ότι άλλη ήταν η επιλογή και προέκυψαν κάποια ζητήματα –δεν κατονόμασε το πρόσωπο– με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα.
Το άδειασμα ηχηρό αν και με το γάντι από τον πρώην εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, που διαρκώς φωνάζει για την… αλήθεια, μόνο που τελικά εννοεί ως αλήθεια αυτή που ο ίδιος επιθυμεί να διαμορφώσει, όπως κάνει και για την υπόθεση των πρακτικών της έκτακτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου 2015, την επομένη δηλαδή του δημοψηφίσματος και της διάσημης πλέον ανά τον κόσμο Kolotoumbas.